Στην Reds καταλήγει το ακίνητο στις Γούρνες μετά το σημερινό e-auction με διεκδικητές τη θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ και την Dimand.

Κατά τις πληροφορίες, το τίμημα κυμάνθηκε κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με το αρχικώς εκτιμώμενο ακόμα και με τις προσφορές που είχαν υποβάλλει οι δύο διεκδικητές πριν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ 

Στα 40,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η βελτιωμένη προσφορά της REDS όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ. Στην ανακοίνωσή του το Ταμείο αναφέρει:

«Πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αναδείχθηκε η REDS Α.Ε. μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).
Το e-Auction διενεργήθηκε σήμερα και δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με την βελτιωμένη προσφορά της REDS Α.Ε. να διαμορφώνεται στα 40,2 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction.
Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά».

Η ανακοίνωση της Reds

Μετά την ανάδειξή της ως πλειοδότρια εταιρεία στο διαγωνισμό για τις Γούρνες Ηρακλείου η REDS εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «REDS REAL ESTATE DEVELOPMENT & SERVICES» και το διακριτικό τίτλο «REDS S.A.» (εφεξής η «Εταιρεία»), εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών ότι, αναδείχθηκε πλειοδότης στην διαγωνιστική διαδικασία που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

H Εταιρεία θα ενημερώσει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος».

Το ακίνητο και οι διεκδικητές 

Η Dimand και η R.E.D.S., -αμφότεροι- από τους μεγαλύτερους εγχώριους παίκτες στον τομέα του real estate, ήταν οι δύο διεκδικητές της έκτασης για το «μικρό Ελληνικό», ως είθισται να λέγεται από την αγορά, για την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποφάσισε να ζητήσει την υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Σημειώνεται ότι η R.E.D.S. επιχειρεί την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των ακινήτων με έμφαση και στα τουριστικά ακίνητα με την περίπτωση της έκτασης στις Γούρνες να αποτελεί ένα ‘’δυνατό’’ project. Η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πέραν του εμπορικού πάρκου Smart Park, ‘’τρέχει’’ αυτή την περίοδο της διαδικασίες για τη μεγάλη, μικτή επένδυση στην περιοχή της Κάντζας Παλλήνης με επίκεντρο το παλιό οινοποιείο Καμπά, ενώ  συμμετέχει για λογαριασμό του ομίλου στην ανάπτυξη και διαχείριση της μαρίνας Αλίμου στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΣΤΑΤ: Εντυπωσιακή ανάπτυξη 13,4% το τρίτο τρίμηνο

Επίδομα μητρότητας: Τι αλλάζει από σήμερα – Τέρμα οι επισκέψεις στον ΕΦΚΑ

Γερμανία: Η πρώτη κυβέρνηση ισότητας είναι γεγονός