Αγορές

Wall Street: Προβληματισμός και απώλειες από τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού

  • newsroom


Οι 468 από τις εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει τα αποτελέσματά τους και το 84,4% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες

Με αισθητές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι ανησυχίες για τα νέα lockdowns και το ενδεχόμενο νέας παύσης της οικονομικής δραστηριότητας, υποσκέλισαν τα εκ νέου ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Pfizer.

Ενώ και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, το ράλι 10,19% της μετοχής της Tesla, βοήθησε το Nasdaq να περιορίσει τις απώλειές του, σε σχέση με τους Dow Jones και S&P 500.

Η Pfizer (+0,78%) και η γερμανική BioNTech (+4,12%) ανακοίνωσαν ποσοστό επιτυχίας 95% στις τελικές δοκιμές του εμβολίου τους, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της Moderna για παρόμοιο ποσοστό επιτυχίας σε προκαταρκτικά δεδομένα από το υποψήφιο εμβόλιό της.

Οι παράγοντες στην αγορά χαιρετίζουν τις εξελίξεις για τα εμβόλια με συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού ανεβαίνουν στα επίπεδα ρεκόρ παγκοσμίως, αυξάνοντας την πιθανότητα ενισχυμένων περιορισμών κι ενώ η παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται να ανακάμψει από την ύφεση. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,16% ήτοι 344,93 μονάδες, για να κλείσει στις 29.438,32 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 1,16%, στις 3,567,79 και ο Nasdaq έχασε 0,82%, στις 11.801,60 μονάδες.

Η περίοδος των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 έχει μπει στην τελική ευθεία, με 468 από τις εταιρείες του S&P 500 να έχουν αναφέρει τα αποτελέσματά τους και το 84,4% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η μετοχή της Boeing αρχικά παρείχε τη μεγαλύτερη ώθηση στον Dow Jones αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Αεροπορίας έδωσε το πράσινο φως να ξαναπετάξουν τα καθηλωμένα 737 MAX, ωστόσο στην συνέχεια πέρασε και αυτή σε αρνητικό έδαφος.

Με κέρδη 2,34% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Target, αφού ξεπέρασε εύκολα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις οι οποίες ενισχύθηκαν από ένα άλμα κατά 155% στις ψηφιακές πωλήσεις το προηγούμενο τρίμηνο.

Βουτιά 8,21% πραγματοποίησε η μετοχή της Lowe’s Companies, μετά τις προβλέψεις της για χαμηλότερα από τα αναμενόμενο κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2020 κι ενώ ενισχύει τις διαδικτυακές της επιχειρήσεις και εκχωρεί μπόνους στους εργαζόμενους για να μειώσει τις δυσκολίες που σχετίζονται με την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη

Ακόμα και μετά το lockdown: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία

Bitcoin: «Έσπασε» και τα $18.000: Θα φτάσει στα ουράνια ή θα βυθιστεί ξανά;

Ελληνικές μετοχές: Σύσταση overweight από τη Morgan Stanley