Στα κόκκινα ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί 250 μονάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε σχεδόν 250 μονάδες, ή 0,7% για να κλείσει στις 34.496 μονάδες, χάνοντας τα κέρδη 200 μονάδων που κατέγραψε ενδοσυνεδριακά στο υψηλό ημέρας. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,69% στις 4.361 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,64% στις 14.486 μονάδες.

Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το θετικό πρόσημο στο κλείσιμο, ακολουθώντας την αρνητική πορεία του χρηματιστηρίου.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Home Depot (+0,9%) και Salesforce.com (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Visa Inc. (-2,2%) και JP Morgan (-2,1%).

Η Goldman Sachs, υποβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2022 στο 4% από 4,4% προηγουμένως, ενώ για τη φετινή χρονιά αναμένει ανάπτυξη 5,6% αντί για 5,7%. Ο αμερικανικός κολοσσός επικαλέστηκε τη διακοπή της δημοσιονομικής στήριξης από το Κογκρέσο και την πιο αργή από την αναμενόμενη ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των μεγάλων τραπεζικών ομίλων. Μεταξύ άλλων, οι JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, ξεκινώντας από την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα

Χυτήρογλου: Γιατί έχασε το ακίνητο – «φιλέτο» στη Μητροπόλεως (pic)

One Athens: Το restart με τις πρώτες πωλήσεις κατοικιών αξίας 1,5 εκατ. στο Λυκαβηττό (pics)

Ενεργειακή κρίση: Χωρίς τέλος τα «κανόνια» στη βρετανική αγορά ενέργειας – Σε επιφυλακή στην Ελλάδα