Αγορές

Wall Street: Βαριές απώλειες – Πάνω από 500 μονάδες υποχώρησε ο Dow Jones (upd)

  • newsroom


Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots και Goldman Sachs

Με ισχυρές απώλειες τερμάτισε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον βιομηχανικό δείκτης Dow Jones, να υποχωρεί πάνω από 500 μονάδες, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο, μετά τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αλλάξει τη στάση της αναφορικά με τη νομισματική πολιτική λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 533 μονάδων ή 1,58% για να κλείσει στις 33.290 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,31% στις 4.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,93% στις 14.033 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο βιομηχανικός δείκτης έχασε 3,5%, ενώ S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν 1,9% και 0,2% αντίστοιχα.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3,7%) και Goldman Sachs (-3,2%) ενώ καμία μετοχή δεν κρατήθηκε σε θετικό έδαφος.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,43%. Σημειώνεται ότι η μείωση των αποδόσεων των πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων αντανακλά λιγότερη αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ η άνοδος στις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων αντανακλά προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Διαβάστε ακόμα 

Βitcoin: Αυτά είναι τα 3 μεγάλα του ελαττώματα – Τι εναλλακτικές προτείνει καθηγητής του Κορνέλ 

ΑΑΔΕ: Δίνει 5+1 λύσεις στους «γρίφους» του Ε1 

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε ισχύει η παράταση για τις αιτήσεις