Οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία και σήμερα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας και θα μπλοκάρουν οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές πολιτικής, σε ενδεχόμενη προεδρία του Τζο Μπάιντεν που θα μπορούσε να μειώσει τα εταιρικά κέρδη.

Ενώ οι ψήφοι εξακολουθούν να καταμετρώνται σε κρίσιμες πολιτείες, οι επενδυτές εγκατέλειψαν την προσεκτική προεκλογική στάση τους, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε κέρδη για 4η διαδοχική συνεδρίαση.

Οι μετοχές έλαβαν επιπλέον ώθηση από τη ανακοίνωση της Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη τη χαλαρή νομισματική πολιτική της και δεσμεύτηκε και πάλι να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία που υπέστη σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Fed δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης χρηματοδότησης όποιων δημοσιονομικών ενεργειών.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,95% ήτοι 542,52 μονάδες, για να κλείσει στις 28.390,18 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,95%, στις 3,510,45 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 2,59%, στις 11.890,93 μονάδες.

Το ράλι αυτής της εβδομάδας σηματοδότησε το μεγαλύτερο ποσοστιαίο κέρδος 4 ημερών για κάθε έναν από τους τρεις βασικούς δείκτες σε σχεδόν 7 μήνες.

Ο Nasdaq, μετά τη σημερινή άνοδο βρίσκεται σε απόσταση βολής από το ιστορικό ρεκόρ του της 2ης Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης του κλάδου ημιαγωγών της Φιλαδέλφεια έκλεισε με κέρδη 4,40% για να σημειώσει ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος με την ενίσχυση 3,12%, πρόσφερε τη μεγαλύτερη ώθηση στον S&P 500.

Η μετοχή της Qualcomm πραγματοποίησε άλμα 12,75% μετά την πρόβλεψη εσόδων για το α΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης της πάνω από τις εκτιμήσεις, καθώς βλέπει σταθερή αύξηση στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων 5G το επόμενο έτος.

Σχεδόν και οι 11 από τους σημαντικότερους κλάδους του S&P 500 κινήθηκαν υψηλότερα, με εξαίρεση αυτόν της ενέργειας και ο δείκτης μεταβλητότητας VIX που είχε πάρει την ανιούσα κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι η ψηφοφορία ενδέχεται να προκαλέσει πτώση στις μετοχές, άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο σε 3 εβδομάδες.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 75 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 155 νέα υψηλά και 21 νέα χαμηλά.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 10,42 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,16 δισ. μετοχών κατά τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.