Σημαντική ήταν η πτώση για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες εντείνονται σχετικά με τον κοροναϊό, έπειτα και από τα τελευταία στοιχεία.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,57% στις 3.243,63 μονάδες, με τον Dow Jones να πέφτει κατά 1,57% στις 28.535,80 μονάδες, μία πτώση 453 μονάδων κάτω.

Από τη μεριά του, ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε –1,89%, μια μείωση της τάξεως των 175 μονάδων.

Όπως μεταδίδει το CNBC έχουν καταγραφεί 2,862 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα έχει αυξηθεί στους 81. Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σπεύδει στην Κίνα για να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης ενώ στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώθηκε ακόμα ένα κρούσμα ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 5.

«Η Κίνα είναι η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης, οπότε ο ιός δεν θα μπορούσε να ξεσπάσει σε χειρότερο σημείο», δήλωσε ο Alec Young της FTSE Russell. «Οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα και ο κοροναϊός είναι η απόλυτη αβεβαιότητα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσο άσχημα θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία».

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών United και Delta σημείωσαν απώλειες άνω του 3,3%.
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών με εκείνες της Las Vegas Sands και της Wynn Resorts να υποχωρούν κατά 6,8% και 8,1% αντίστοιχα.

Πτώση καταγράφει και ο ταξιδιωτικός κλάδος, ενώ πλήττονται ιδιαιτέρως μετοχές εταιρειών με σημαντική έκθεση στην Κίνα, όπως η Apple, η Disney, η Nike και η Estée Lauder, οι οποίες σημειώνουν πτώση πάνω από 1,8%.

Τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια όπως τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα και ο χρυσός ανεβαίνουν. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε στο 1,61%, ενώ τα συμβόλαια χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1.580,50 δολάρια ανά ουγγιά.