Σήμερα θα σας πω μια ιστορία που πρέπει να γνωρίζετε – θα τη βρείτε και εδώ.

Ο Στέφεν Χάρμον (Stephen Harmon), μέλος της Πεντηκοστιανής Εκκλησίας του Hillsong, καταγράφηκε ως ένας από τους πλέον «διάσημους» αντιεμβολιαστές στην Καλιφόρνια. Για την ακρίβεια, υπήρξε ένας μαχητικός πολέμιος των εμβολίων και δεν έχανε την ευκαιρία να τρολάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσους κάναμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Έχω 99 προβλήματα, αλλά το εμβόλιο δεν είναι ένα από αυτά» έγραφε, πριν από έναν μήνα, ο 34χρονος στους 7.000 ακολούθους του. Μάλιστα, είχε ποστάρει και διάφορα σατιρικά memes στα οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε πως εμπιστευόταν τη Βίβλο περισσότερο από τον Άντονι Φάουτσι – τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο στις ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα τα προβλήματα του Χάρμον -τελικά- έγιναν 100, αφού κόλλησε αυτό που κορόιδευε: τον κορωνοϊό. Έτσι, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, όπου και πέθανε την Τετάρτη 21 Ιουλίου. Λίγο πριν πεθάνει, ο ίδιος κατέγραφε τον αγώνα του να παραμείνει στη ζωή, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του από το κρεβάτι του νοσοκομείου. «Παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι, θέλουν να με διασωληνώσουν και να μου βάλουν αναπνευστήρα», όπως έγραψε. Στο τελευταίο του tweet όμως, εκείνη την Τετάρτη, ο Harmon ανακοίνωνε ότι είχε δεχθεί να μπει σε διασωλήνωση.

«Δεν ξέρω πότε θα ξυπνήσω, παρακαλώ προσευχηθείτε», έγραψε και, όπως εξελίχθηκε, έχασε την άνιση μάχη με τον κορωνοϊό. Να σημειωθεί ότι πριν από αυτό -και παρά το γεγονός ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο- εξακολουθούσε να υποστηρίζει πως απορρίπτει τον εμβολιασμό, παραμένοντας ένας αμετανόητος αρνητής της σύριγγας με το… «μπόλι» στο μπράτσο. Μάλιστα, εξακολουθούσε να διακηρύττει πως η πίστη του στον Θεό, εν τέλει, θα τον σώσει.

Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως όλο αυτό εντάσσεται στα fake news και πως αποτελεί μύθευμα «εκείνων που θέλουν να μας βάλουν το τσιπάκι του Γκέιτς». Ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Hillsong, Μπράιαν Χιούστον, επιβεβαίωσε τη σχετική ιστορία με ένα tweet του, την επόμενη του θανάτου τού Χάρμον. «Ο Μπεν (σ.σ. ένας άλλος πιστός της Εκκλησίας τους) μόλις μας γνωστοποίησε τη συνταρακτική είδηση ότι ο αγαπημένος μας φίλος, Stephen Harmon, πέθανε από Covid. Σπαρακτικό», έγραψε ο Χιούστον. Επίσης, πρόσθεσε πως «η Εκκλησία μας ενθαρρύνει τα μέλη της να ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους». Λίγο αργότερα, άγνωστο γιατί, διέγραψε όλα αυτά που έγραψε – λογικά, θα είχε κάποια… επιφοίτηση.

Μπορεί να θεωρείς πως αυτή η ιστορία που μόλις διάβασες δεν έγινε ποτέ. Μπορείς να είσαι βέβαιος ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας με τον κορωνοϊό είναι ψέματα, πως οι νεκροί είναι κομπάρσοι, ότι με το εμβόλιο θέλουν να μας μπολιάσουν να υπακούμε στο σύστημα. Μάλιστα, ίσως και να παίρνεις τους δρόμος διαμαρτυρόμενος «για την καταπάτηση των ελευθεριών μας», δίχως να φοράς μάσκα. Μπορείς να διατρανώνεις ακράδαντα ότι η πίστη σου στον Θεό, στον Αλλάχ, στον Γιαραμπή, στον Βούδα, στον Παναθηναϊκό -ή όπου αλλού- θα σε σώσει. Πρόσεξε, όμως, στο τέλος -εάν δεν έχεις κάποιο ζήτημα υγείας και ορθώς δεν πρέπει να εμβολιαστείς- να μην καταλήξεις, κυριολεκτικά, σαν τον κάθε αρνητή Χάρμον.

Εκτός κι αν θες -αφού εν ζωή φυσικά και δεν τον έχεις- να συναντήσεις τον Θεό σου πιο γρήγορα