Τελικά, η Ελληνική Βουλή παράγει περισσότερες εξεταστικές Επιτροπές απ’ όσες μπορεί να καταναλώσει. Έχουμε φθάσει, ελλείψει προφανώς ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων και αποδείξεων, να συστήνουμε για ψύλλου πήδημα μια Εξεταστική η οποία τροφοδοτεί για ένα χρονικό διάστημα, παραπολιτικά και σκυλοκαβγάδες των πολιτικών αντιπάλων και στο τέλος, το σύνηθες αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό.

Στην παρούσα φάση, η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί μια νέα εξεταστική, για το ρόλο των εταιρειών δημοσκοπήσεων και τα κρατικά κονδύλια που δόθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης για τις καμπάνιες ενημέρωσης για τον κορωνοϊό και δίπλα της συντάσσονται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η περίφημη «λίστα Πέτσα» που έχει γίνει καραμέλα από τον ΣΥΡΙΖΑ και με ποια κριτήρια δόθηκαν κονδύλια στα εκατοντάδες sites της επικράτειας και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, μέσα στη φούρια της βιασύνης να ενημερωθεί και ο τελευταίος πολίτης πως μπορεί να προφυλαχθεί, ενδεχομένως να πήραν κάποια ποσά (1.000-2.000 ευρώ) και Μέσα που δεν θα έπρεπε είτε γιατί δεν είχαν σοβαρή κυκλοφορία είτε δεν είχαν μια υπολογίσιμη επισκεψιμότητα με βάση τις αντικειμενικές μετρήσεις της google analytics.

Όπως και ότι ήταν λάθος που αποκλείστηκε από την καμπάνια το Documento γιατί με 2-3 καταχωρίσεις δεν σωζόταν ούτε ο Βαξεβάνης κι ούτε θα έπεφτε έξω το διαφημιστικό πρόγραμμα των 40 πάνω κάτω εκατομμυρίων.

Όμως το να φθάσουμε να συστήσουμε εξεταστική γι’ αυτά τα θέματα και μάλιστα μόνο για την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ, απέχει πολύ από την πραγματική διερεύνηση τέτοιων θεμάτων γιατί διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν στο ενεργητικό τους τέτοιες παρεκκλίσεις από το ορθό και δίκαιο.

Ειδικά εμείς εδώ στο «Θέμα», έχουμε πολλά να διηγηθούμε αν κληθούμε για τον τρόπο που μας αντιμετώπιζε στην περίοδο της διακυβέρνησης του ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο βλέπαμε κρατική διαφήμιση με το κιάλι αλλά ερχότανε εις γνώση μας και οι παρεμβάσεις τους, ακόμα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ομίλους, να μη μας δίνουν διαφήμιση γιατί κάτι τέτοιο θα το εκλάμβαναν ως… εχθρική ενέργεια προς την κυβέρνησή τους!

Κι ήμασταν και παραμένουμε πρώτοι σε κυκλοφορία και επισκεψιμότητα!

Μιλάμε δε για χρήμα ιδιωτών και όχι φυσικά κρατικό.

Αυτά μπορεί να πέρασαν αλλά δεν ξεχάστηκαν και αφού θέλουν εξεταστική για τη «λίστα Πέτσα» ας ετοιμάζονται να δουν στο φως της δημοσιότητας και τις δικές τους πομπές, με τη ροή κρατικού χρήματος στα δικά τους μέσα που δεν πέτυχαν ποτέ κυκλοφοριακές πρωτιές ή πρωτιές επισκεψιμότητας στα διαδικτυακά τους μέσα. Χρήμα που μοιράζονταν εν μέσω χρεοκοπίας και μνημονίων και όχι υπό την πίεση των έκτακτων γεγονότων όπως τώρα με την πανδημία.

Ας ανοίξουν λοιπόν τα αρχεία, να δούμε και πόσες δημοσκοπήσεις έγιναν όλα τα χρόνια από το 2015 και εντεύθεν από ποιες εταιρείες και να μετρήσουμε τις αστοχίες και τις επιτυχείς προβλέψεις μιας εκάστης των εταιρειών. Αλλά να δούμε και τις εταιρείες μιας χρήσεως που έδιναν διαφορετικά αποτελέσματα απ’ όλες τις άλλες και από την επομένη των εκλογών έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης και δεν ξανάκουσε κανείς γι’ αυτές.

Και εν κατακλείδι, την ώρα που η οικονομική ζημιά από τον κορωνοϊό, έχει ξεπεράσει τα 40 δισ. ευρώ, το επείγον προς εξέταση από τη αντιπολίτευση είναι αν σωστά ή λάθος δόθηκαν μερικές χιλιάδες ευρώ σε Μέσα που δεν δικαιούνταν να τα πάρουν;

Μήπως τελικά με κάτι τέτοια τερτίπια και τεχνάσματα αποπροσανατολίζεται για άλλη μια φορά η κοινή γνώμη από τα μείζονα και σημαντικά και ασχολούμαστε στην κυριολεξία με τη σκιά του όνου;

Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, τα μεγάλα θέματα σήμερα, είναι η νέα έξαρση της πανδημίας που θερίζει, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια που απειλούν όλα τα νοικοκυριά, η προσπάθεια οικονομικής ανάταξης και οι ανησυχητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Σ’ αυτά τα προβλήματα υπάρχει καμιά εποικοδομητική πρόταση ή εκ των υστέρων θα τα αναθέσουμε κι αυτά σε κάποια Εξεταστική για να βρει λάθη και παραλείψεις;

Κι αν κάποιος διαθέτει καλύτερη μνήμη από τη δική μου, ας μας υπενθυμίσει ένα απτό παράδειγμα και τιμωρία ενόχου από κάποια από τις δεκάδες εξεταστικές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10-15 χρόνια.