Η Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε ως το πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για τους super rich ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας δεδομένων Altrata, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Συνολικά, 21.714 άτομα εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων – διαθέτουν είτε μία κύρια, είτε μία δεύτερη κατοικία στη συγκεκριμένη πόλη. Ακολουθούν το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, όπου 15.907 και 15.175 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα ακίνητο στις πόλεις αυτές.

Το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ η τάση των πλουσίων να αγοράζουν δεύτερες κατοικίες στο Πεκίνο, τοποθετεί την κινεζική πρωτεύουσα μία θέση μπροστά από τη Σιγκαπούρη.

Όσοι ζουν στο Μονακό είναι οι πιο πιθανό να έχουν πλούσιους γείτονες. Στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη συγκέντρωση υπερπολυτελών ακινήτων βρίσκεται στο Άσπεν, όπου ο αριθμός είναι ένα στα 67. Το ορεινό θέρετρο του Κολοράντο διαθέτει πυκνότητα πληθυσμού ατόμων με περιουσία που ξεπερνά τα 30 εκατ. σχεδόν 15 φορές μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη.

Οι αμερικανικές πόλεις κυριαρχούν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέρη για να αποκτήσει κανείς ένα υπερπολυτελές ακίνητο, καταλαμβάνοντας συνολικά 14 από τις 20 θέσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, το γεγονός αυτό, αντικατοπτρίζει το μέγεθος της αγοράς πλούτου της χώρας και τη γεωγραφική και επιχειρηματική ποικιλομορφία της.

«Αυτές οι ιδιότητες προσφέρουν σημαντικό περιθώριο για τα πλούσια άτομα που αναζητούν μια δεύτερη ή εξοχική κατοικία για να μείνουν στη χώρα αντί να αγοράσουν ένα επιπλέον ακίνητο σε κάποια χώρα του εξωτερικού», ανέφερε η έκθεση.

Διαβάστε ακόμη

Guardian: Γιατί κατέρρευσε η Silicon Valley Bank – Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο 2008;

Πόσο επηρεάζει τις ελληνικές τράπεζες το «λουκέτο» σε SVB και Signature Bank

Εκλογές Τουρκία: 10 μονάδες «μπροστά» ο Κιλιτσντάρογλου από τον Ερντογάν