Η χώρα των Άλπεων προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες στον κόσμο για οικογένειες που επιθυμούν να μετεγκατασταθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υψηλότερες αποδοχές και τις καλύτερες προοπτικές καριέρας για τους ίδιους και τα παιδιά τους, σύμφωνα με νέο δείκτη της εταιρείας συμβούλων για θέματα ιθαγένειας, Henley & Partners. Οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ελβετία έχει ποσοστό ανεργίας 2% και φιλοξενεί επτά από τα 250 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα, γεγονός που την καθιστά κορυφαίο προορισμό για οικογένειες που επιθυμούν να χτίσουν πλούτο και να εξασφαλίσουν καλή σταδιοδρομία για τα παιδιά τους. Οι ΗΠΑ παρέχουν επίσης εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και απαράμιλλη εκπαίδευση, με 46 από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναπτυσσόμενης οικονομικής περιοχής με πολλές ευκαιρίες στον τραπεζικό και τον μηχανολογικό τομέα, καθώς και με εύκολα διαχειρίσιμες βίζες.

Η μελέτη εξέτασε την εκπαίδευση, τις δυνατότητες κέρδους, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, τη βιωσιμότητα, την οικονομική κινητικότητα και τις προοπτικές απασχόλησης σε 27 χώρες για να καθορίσει «βαθμολογίες ευκαιριών» για οικογένειες που επιθυμούν να μετακομίσουν και να κερδίσουν περισσότερα. Η κατάταξη διαπίστωσε ότι μια τυπική οικογένεια από την Ινδονησία, της οποίας η βαθμολογία βρίσκεται στο 25% στην πατρίδα της, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα επιτυχίας της επόμενης γενιάς της στο 82% αποκτώντας πρόσβαση σε δικαιώματα διαμονής στις Η.Π.Α. Ομοίως, μια ινδική οικογένεια με βαθμολογία 32% που μετακομίζει στην Ελβετία μπορεί να αυξήσει το πλεονέκτημά της στο 85%.

«Οι διαφορές στο εισόδημα παγκοσμίως οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο σε ποια χώρα ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι», δήλωσε η Τες Γουίλκινσον, διευθύντρια της Henley & Partners Education. «Η επιλογή της σωστής χώρας είναι το κλειδί για τη διασφάλιση του πλούτου πολλών γενεών».

Διαβάστε ακόμη

Το Δημόσιο βγάζει στο σφυρί τα κατασχεμένα

Εξωδικαστικός: Ρυθμίσεις χρεών 4 δισ. ευρώ μέσα στη χρονιά

Τουρισμός: Ετσι θα φτάσουμε σε εισπράξεις τα 27 δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ