Η Ελβετία επέκτεινε τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για να περιλαμβάνουν επιπλέον μέτρα που έλαβε πρόσφατα η ΕΕ εις βάρος της Μόσχας για την εισβολή που πραγματοποίησε στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική κυβέρνηση.

Αναφερόμενο σε ένα πακέτο μέτρων που υιοθέτησε η ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας στις 24 Ιουνίου, το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι θα επιβάλει κυρώσεις εντός της δικαιοδοσίας του σε άλλα 69 πρόσωπα και σε άλλες 86 οντότητες.

Αυτές οι κυρώσεις στοχοθετούν κυρίως “επιχειρηματίες, προπαγανδιστές, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και του δικαστικού σώματος, πρόσωπα που ευθύνονται για την απέλαση παιδιών από την Ουκρανία” και μέλη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), προστίθεται.

Οι οντότητες εις βάρος των οποίων επιβλήθηκαν οι νέες κυρώσεις περιλαμβάνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας και εταιρείες στον χρηματοπιστωτικό και στον εμπορικό τομέα που εμπλέκονται στην παράκαμψη των κυρώσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 2.200 πρόσωπα και οντότητες βρίσκονται τώρα στην λίστα με τις κυρώσεις, κατέληξε το υπουργείο.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επέβαλε διαφημιστική απαγόρευση στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta “εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρωσικής προπαγάνδας και των εκστρατειών παραπληροφόρησης”.

Σε αντίθεση με την ΕΕ, αυτά τα μέσα δεν υπόκεινται στην απαγόρευση μετάδοσης στην Ελβετία, κατέληξε το υπουργείο.

Διαβάστε ακόμη:

Airbnb: Αφήνουν «φέσια» 3.500 ευρώ για… τηλεφωνικές κλήσεις στο εξωτερικό

Οικογένεια Βάρδη: Στο σφυρί το «κτήμα» των 8 στρεμμάτων στην Κηφισιά (pics)

Μetlen: Με το ένα πόδι στο LSE και με τα δύο σε εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ