Από ομάδα ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος στιγματίστηκε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Volkswagen στο Βερολίνο.

Περίπου 12 άτομα εισήλθαν στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι ομιλίες του διευθύνοντος συμβούλου Όλιβερ Μπλουμ και του προέδρου Χανς Ντίτερ Πετς.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, τα οποία κατηγορούσαν την αυτοκινητοβιομηχανία για τις καταστροφές αλλαγές στο κλίμα, αλλά και για την καταπίεση του εργατικού δυναμικού στην Κίνα.

Η Volkswagen έχει δεχθεί έντονη κριτική για το εργοστάσιο στην περιοχή Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, όπου η κυβέρνηση έχει «αναγκάσει» διάφορες μειονότητες να ενταχθούν σε αμφιλεγόμενα προγράμματα εργασίας, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση.

Διάφοροι επενδυτές έχουν επανειλημμένως καλέσει τη VW να διεξάγει ανεξάρτητη εξωτερική έρευνα για τη θυγατρική εταιρεία στην Κίνα. «Όσο δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα, η απειλή για τη φημη και ο κίνδυνος μηνύσεων παραμένει» δήλωσε ο Ίνγκο Σπέις, επικεφαλής της Deka, μίας εκ των επενδυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ενώ, πάντως, καλλιεργείται αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και έντασης, η διοίκηση της VW αναζητάει τρόπους να ανακόψει την καθοδική πορεία του μεριδίου αγοράς στην Κίνα, όπου πριν μερικά χρόνια κατείχε τη μερίδα του λέοντος.

Η σημαντική ενίσχυση των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, σε συνδυασμό με τις μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, έχουν αναγκάσει τη γερμανική εταιρεία να χάσει έδαφος και να απωλέσει τη Νο.1 θέση στις πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η μονιμότης του Αλέξη, η καλή χαρά του Σαμαρά, το νέο ομολογιακό του Ιωάννου, το Hub του Ελληνικού και το «γιοκ» της Absolute

Morgan Stanley: Παραμένει OW για ελληνική οικονομία, τράπεζες και χρηματιστήριο – Ξεχωρίζει Πειραιώς και Eurobank

Βιργινία Βεντουράκη: Μετά τη βίλα στην Τήνο, στο σφυρί και η μεζονέτα στη Φιλοθέη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ