Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Ardian και το ταμείο πλούτου της Σαουδικής Αραβίας υπέβαλαν προσφορά για να αγοράσουν το 37,6% του αεροδρομίου Heathrow έναντι 3,26 δισεκατομμυρίων λιρών (4,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σε μια αναθεωρημένη συμφωνία που ενισχύσει την παρουσία τους στον κόμβο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναθεωρημένη συμφωνία έγινε δεκτή από την ισπανική Ferrovial, τον μεγαλύτερο σήμερα μέτοχο του Heathrow, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Παρασκευής. Η Ardian με έδρα το Παρίσι θα αποκτήσει μερίδιο 22,6%, ενώ το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας θα κατέχει το 15%. Η Ferrovial θα παραμείνει ως μέτοχος με 5,25%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η νέα συμφωνία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα «tag along rights» (δικαιώματα πώλησης μετοχών μειοψηφίας) τα οποία έδιναν σε άλλους μετόχους το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη Ferrovial μετά την επίτευξη της αρχικής συμφωνίας το Νοέμβριο. Εκείνη την εποχή, η ισπανική εταιρεία υποδομών δήλωσε ότι πωλούσε το μερίδιο του 25% στην Ardian και την PIF. Το σαουδαραβικό ταμείο επρόκειτο να αγοράσει το 10% της μητρικής του Heathrow, ενώ η Ardian θα έπαιρνε μερίδιο 15%.

Άλλοι μέτοχοι άσκησαν στη συνέχεια τα δικαιώματά τους να πωλήσουν μέρος των μετοχών τους.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Χαμηλό επτά μηνών για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος

Τουρισμός: Αυτό το ελληνικό νησί θεωρούν οι Γάλλοι ως το ομορφότερο

Τα «έξυπνα» PDFs «εκτόξευσαν» τη μετοχή της Adobe – Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2020

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ