Άνοδο της τάξης του 4,2% στις πρώτες συναλλαγές στο Λονδίνο σημείωσε η μετοχή της AstraZeneca μετά την πτώση τους τελευταίους 12 μήνες, λόγω ανησυχίας για το αν ένα πολλά υποσχόμενο νέο φάρμακο θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη χημειοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα.

Η μετοχή πήρε τα πάνω της μετά την συμφωνία για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου από την πιο καυτή κατηγορία της βιομηχανίας, που απευθύνεται σε ασθενείς με διαβήτη και παχυσαρκία.

Η συμφωνία με τη στενά ελεγχόμενη κινεζική βιοτεχνολογική εταιρεία Eccogene, η οποία θα μπορούσε να αξίζει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αφορά ένα πειραματικό φάρμακο που βρίσκεται σε πρώιμες κλινικές δοκιμές για τον διαβήτη. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα blockbusters, η θεραπεία δεν απαιτεί ένεση.

Η Astra την Πέμπτη αύξησε επίσης τις προοπτικές κερδών της. Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα κατά ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό συνολικά φέτος και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή κατά ένα ποσοστό έως και τα χαμηλά 15αρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ ανακοίνωσε βασικά κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,73 δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, που αντιστοιχούσαν στις προσδοκίες των αναλυτών, τροφοδοτούμενα από τη ζήτηση για τα blockbuster αντικαρκινικά φάρμακά της.

Διαβάστε ακόμη

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τους servicers-8 παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος

Εντυπωσιάζει η παρουσία της ΟΛΠ ΑΕ στην 6η China International Import Expo 2023

Στεγνώνουν τα οινοποιεία: Η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 60 ετών- «Καθίζηση» της οινοπαραγωγής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ