Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας χορήγησε χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων λιρών (4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στην BAE Systems Plc για την επόμενη φάση του προγράμματος πυρηνικών επιθετικών υποβρυχίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ανάθεση ακολουθεί τη δέσμευση των ηγετών της Αυστραλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ τον Μάρτιο να συνεργαστούν για τον στόλο των υποβρυχίων – μια προσπάθεια να καταπνίξουν την αυξανόμενη διεκδικητικότητα της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και γύρω από την Ταϊβάν.

Το πρόγραμμα, γνωστό ως SSN-AUKUS, θα είναι τα μεγαλύτερα, ισχυρότερα και πιο προηγμένα επιθετικά υποβρύχια που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Βασιλικό Ναυτικό, ανέφερε η BAE Systems σε ανακοίνωσή της την Κυριακή.

Ο υπουργός Άμυνας Grant Shapps ανακοίνωσε την επένδυση καθώς μίλησε για τα στρατιωτικά διαπιστευτήρια της Βρετανίας κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Έχοντας ξεκινήσει τις εργασίες σχεδιασμού το 2021, το ποσό θα καλύψει τις εργασίες ανάπτυξης μέχρι το 2028. Η κατασκευή θα ξεκινήσει προς το τέλος της δεκαετίας με το πρώτο σκάφος SSN-AUKUS να αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη της δεκαετίας του 2030.

Το βραβείο θα χρηματοδοτήσει επίσης σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές στο εργοτάξιο της BAE Systems στο Barrow-in-Furness, επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της και την πρόσληψη περισσότερων από 5.000 ατόμων.

«Η χρηματοδότηση αυτή ενισχύει την υποστήριξη της κυβέρνησης στην επιχείρηση υποβρυχίων του Ηνωμένου Βασιλείου και μας επιτρέπει να ωριμάσουμε το σχεδιασμό και να επενδύσουμε σε κρίσιμες δεξιότητες και υποδομές για να υποστηρίξουμε τη μακροπρόθεσμη εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems Charles Woodburn.

Τα προγράμματα υποβρυχίων της Βρετανίας θα απασχολούν 12.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 900 μαθητευόμενων και αποφοίτων, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η επιχείρηση σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 2.700 άτομα το επόμενο έτος, στα οποία θα περιλαμβάνονται άλλοι 900 μαθητευόμενοι και απόφοιτοι, παρέχοντας σημαντική ώθηση στην απασχόληση για την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζεται η αύξηση των τιμών του πετρελαίου – Ποιες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών (πίνακες)

Σπύρος Φωτεινός: Ο Έλληνας CEO που φέρνει τα κινεζικά αυτοκίνητα της Zeekr στην Ευρώπη

Youth Pass 2023: Πότε ξεκινούν τις αιτήσεις οι δικαιούχοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ