Ήταν πριν από μερικά χρόνια όταν ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προέβλεψε ότι μια θανατηφόρα επιδημία θα εμφανίζονταν στο εγγύς μέλλον, η οποία θα έπληττε την ανθρωπότητα πολύ εύκολα, σε κάθε μέρος της Γης,  χτυπώντας «καμπανάκι» και λέγοντας ό,τι χιλιάδες άνθρωποι θα πεθαίνουν. Μετέπειτα κι όταν τελικά ξέσπασε η πανδημία, ο ίδιος δεν δίστασε να προβλέψει ότι τα εμβόλια θα φέρουν σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης εντός του 2021.

Πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος έκανε εικασίες για το πότε θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού. Μόλις υποχωρήσει η τρέχουσα έξαρση, οι χώρες θα δουν «πολύ λιγότερα κρούσματα» μέχρι το υπόλοιπο του 2022, είχε γράψει ο Γκέιτς στο Twitter τον Ιανουάριο, αναφερόμενος στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Πλέον, ο «γκουρού» δισεκατομμυριούχος, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία», στο οποίο θα προσφέρει… απλόχερα τις συμβουλές του για το πώς να αποφύγετε έναν «κατακλυσμό» στο μέλλον, όπως αυτός που προκλήθηκε από τη νόσο COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου και θα περιέχει προτάσεις για τρόπους παροχής καλύτερης υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο καθώς και εργαλεία που απαιτούνται για την έγκαιρη καταπολέμηση των ιών.

«Όποτε βλέπω τα προβλήματα που έχει επιφέρει η Covid-19, κάθε φορά που διαβάζω για τους αριθμούς των θανάτων ή ακούω για κάποιον που έχασε τη δουλειά του ή περνάει με το αυτοκίνητό του από ένα σχολείο που είναι κλειστό, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: Δεν πρέπει να το ξανά περάσουμε όλο αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Microsoft σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ανακοινώνοντας με τον τρόπο αυτό την κυκλοφορία του νέου βιβλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο θα επικεντρώνεται σε όσα μάθαμε από την πανδημία της Covid-19 ενώ παράλληλα, θα δίνεται έμφαση στις μεθόδους και τις καινοτομίες που απαιτούνται προκειμένου να σώζονται ζωές. Επιπλέον, στο νέο του βιβλίο, ο Γκέιτς θα θίξει το ζήτημα των εμβολιασμών και συγκεκριμένα, πως έγιναν «αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας».

Το Ίδρυμα Gates έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας προσπάθειας κατά της Covid-19.

Διαβάστε ακόμη

Blue Iris: «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ για την επένδυση των Αράβων στη Μύκονο, εν αναμονή του ΣτΕ για το μπλόκο από τον δήμο

Οι προβλέψεις Peanut για την ακρίβεια, οι συζητήσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος, οι τραπεζίτες του Λονδίνου πάνε κάλπες και η… Goldman Sachs των φτωχών 

Αρκάντι Αμπράμοβιτς: Ο διάδοχος του Ρώσου κροίσου στις business και το ποδόσφαιρο (pics)