Τη διακοπή της δραστηριότητάς της στο Βέλγιο ζήτησαν από την Binance οι αρμόδιες Αρχές της χώρας, σε ευθυγράμμιση με όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές που κινούνται ενάντια στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών της χώρας ανέφερε ότι η Binance παρέχει υπηρεσίες διαπραγμάτευσης και φύλαξης θυρίδων στο Βέλγιο, από χώρες που βρίσκονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, κάτι που όμως απαγορεύεται.

Επίσης, απαίτησε από την Binance να «λάβει άμεσα μέτρα», προκειμένου να επιστρέψει σε όλους τους Βέλγους πελάτες τα κρυπτογραφικά κλειδιά και τα εικονικά νομίσματα που κατέχει για λογαριασμό τους», ή να τα μεταφέρει σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες.

Η Binance, που διοικείται από τον Changpeng Zhao, θεωρεί ότι είναι μια εικονική εταιρεία, χωρίς έδρα.

«Ο εισαγγελέας του Στέμματος των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τις πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν ποινικό αδίκημα», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή (23.06.2023). Η Binance δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Πρόσφατα η Binance εγκατέλειψε την Ολλανδία, καθώς δεν κατάφερε να εγγραφεί στη Ρυθμιστική Αρχή της χώρας. Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας διεξάγουν έρευνα εναντίον της για παράνομη παροχή υπηρεσιών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τον Μάρτιο η Binance ανέστειλε για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου τις υπηρεσίες καταθέσεων και αναλήψεων μέσω εμβασμάτων και πληρωμών με κάρτα, αφού ο τοπικός τραπεζικός συνεργάτης της έπαψε να παρέχει υποστήριξη για συναλλαγές σε βρετανικές λίρες.

Εξάλλου, ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές αποθεμάτων σε κρυπτονομίσματα (MiCA) θα εισάγει γενικότερους κανόνες για τις σχετικές δραστηριότητες, που όμως θα τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο 2025.

Διαβάστε ακόμη

Οσα συμβαίνουν στο Royal Ascot: Παρακολουθήσαμε τους διάσημους ιππικούς αγώνες

Φυσικό αέριο: Μηδενική η παραγωγή στο πεδίο του Γκρόνιγκεν στην Ολλανδία από την 1η Οκτωβρίου

Το προπύργιο του Brexit: Η πόλη της Αγγλίας που πιστεύει ότι η αποχώρηση από την ΕΕ ήταν καλή ιδέα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ