Μια ξαφνική άνοδος του Bitcoin την Τετάρτη το έφερε για λίγο εκτός του στενού εύρους όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.

Το Bitcoin εκτινάχθηκε έως και 5,7% στα 41.691 δολάρια πριν εγκαταλείψει όλα του τα κέρδη και διαπραγματευτεί στα 39.540 δολάρια στις 2:55 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ.

Άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το Solana απήλαυσαν επίσης «εκτοξεύσεις», ωστόσο σύντομες. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, με τις κινεζικές μετοχές να κάνουν ράλι μετά δέσμευση του Πεκίνου για πολιτικές για την τόνωση των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο Edul Patel, ο συνιδρυτής της αυτοματοποιημένης πλατφόρμας ψηφιακών συναλλαγών Mudrex, απέδωσε τη βραχύβια πρόοδο στους ιδιώτες επενδυτές που εικάζουν μια μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Το Bitcoin είχε περάσει τις τελευταίες ημέρες βυθισμένο στο πιο στενό εύρος συναλλαγών από τον Οκτώβριο του 2020, ένα φαινόμενο που ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς απέδωσαν σε μακροπρόθεσμους επενδυτές που μπαίνουν για να αγοράσουν κάθε φορά που το κρυπτονόμισμα πέφτει.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις από βραχυπρόθεσμους επενδυτές έχουν κρατήσει το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μακριά από την αύξηση κερδών.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα

Το σκάφος «Lucky» του Καλογρίτσα δεν έφερε… τύχη και βγαίνει στο σφυρί

Gnosis Investments: Τo χαρτοφυλάκιο των €200 εκατ. και τα νέα ξενοδοχειακά deals στην Αθήνα (pics)