Οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη, με τις κινεζικές μετοχές να ανακάμπτουν σημαντικά μετά και τις πρόσφατες βαριές απώλειες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο έως και 9,01%, αφού υποχώρησε σχεδόν 6% την Τρίτη οπότε και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν σημαντικά κέρδη, με τις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Tencent να εκτοξεύονατι κατά 23,02%, ενώ η Alibaba κατέγραψε άλμα 25,47% και η NetEase σημείωσε άνοδο 22,49%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 21,14%.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι δείκτες σημείωσαν επίσης ισχυρά κέρδη καθώς ο Shanghai composite σκαρφάλωσε 3,46% και ο Shenzhen ενισχύθηκε 3,999%.

Το ισχυρό rebound στις αγορές της Κίνας πυροδοτήθηκε από μία αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Κίνας για στήριξη της χώρας στις κινεζικές μετοχές.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Κίνας προχωρούν προς ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις αγορές των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα, επικαλούμενα μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με αντικείμενο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Λιου Χε.

Το Πεκίνο υποστήριξε τις κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες και στις αγορές του εξωτερικού και πρόκειται να εργαστεί για την διασφάλιση της σταθερότητας στη χρηματοπιστωτική αγορά του Χονγκ Κονγκ και στον προβληματικό τομέα του real estate.

Οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις τις τελευταίες ημέρες εν μέσω πολλαπλών ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς της Wall Street Journal ότι θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ρεκόρ στην Tencent θα για παραβίαση των κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Το ανοδικό ξέσπασμα έρχεται με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, με την Κίνα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων COVID από την κορύφωση της πανδημίας το 2020.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,74% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,62%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,38%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,1%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 4% υψηλότερα.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα

Εβδομήντα νέα έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Το σκάφος «Lucky» του Καλογρίτσα δεν έφερε… τύχη και βγαίνει στο σφυρί