Τα πρώτα deals ήρθαν με τις αλυσίδες Brown και Selina και τώρα ακολουθεί η Radisson για το πρώτο μεγάλο συγκρότημα εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

O λόγος για την ιδιωτική real estate εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης Gnosis Investments, η οποία αποτελεί πλέον τη μετεξέλιξη της BZPW Real Estate Development, την εταιρεία που συνδέεται με ισραηλινά κεφάλαια (και όχι μόνο) κι έχει κάνει παραπάνω από αισθητή την παρουσία της στην αγορά ακινήτων της Αθήνας την τελευταία, τουλάχιστον, τετραετία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Gnosis με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Πέτρο Πολίτη, η αξία των περιουσιακών της στοιχείων στην Αθήνα αντιστοιχεί σε 200 εκατ. ευρώ, η επιφάνεια των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αντιστοιχούν σε 100 χιλ. τ.μ., για ανακαινίσεις έχουν διατεθεί κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε πωλήσεις ακινήτων μέσα από το χαρτοφυλάκιό της, οι οποίες αντιστοιχούν σε μία επιφάνεια της τάξεως των 20 χιλ. τ.μ..

Στην επιτελική και ιδρυτική ομάδα της Gnosis Investments πέραν του κ. Πέτρου Πολίτη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΚΤΟΝ με εμπειρία, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, άνω των 20 ετών στην εγχώρια αγορά κατασκευών, συμμετέχουν επίσης οι Ισραηλινοί Gal Wagner με 20ετή παρουσία στο χώρο των ακινήτων, Yuval Beneraf με εμπειρία, στα χρηματοοικονομικά, το real estate και το marketing, Eran Reinisch με εμπειρία στον επενδυτικό τομέα είτε πρόκειται για ακίνητα είτε για κεφαλαιαγορές, Guy Zadik με 20ετή εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, το real estate και το marketing.

Πολύ πρόσφατα οι δραστηριότητες του ομίλου βρέθηκαν στο επίκεντρο λόγω του μεγάλου διαγωνισμού, ύψους 80 εκατ. ευρώ που ‘’έτρεξε’’ στο τέλος του 2021- αρχές 2022 για την στέγαση των δικαστηρίων Πειραιά, με έτερο διεκδικητή την γνωστή εταιρεία ανάπτυξης Dimand. Στο διαγωνισμό -που ωστόσο κατέληξε άγονος- η εταιρεία υπέβαλε πρόταση για το πρώην εργοστάσιο Κεράνη, το οποίο, με 30.000 τ.μ., αποτελεί κι ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα του χαρτοφυλακίου της.

Τώρα, ο όμιλος Radisson, από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους διεθνώς, με εννιά διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.600 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία σε 120 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου συγκροτήματος εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων serviced apartments στην ‘’καρδιά’’ του ιστορικού- εμπορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας, υπό το brand Radisson Red. To Radisson RED Mitropoleos Square Athens αναμένεται να ανοίξει στην Αθήνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, καθώς το πολυτελές brand φιλοξενίας Radisson RED «εισέρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, αναβαθμίζοντας το χαρτοφυλάκιο της Radisson στην Ελλάδα σε επτά ακίνητα σε λειτουργία ή υπό κατασκευή. Το έργο έχει ως στόχο τη μετατροπή του ήδη υπάρχοντος κτιρίου γραφείων σε διαμερίσματα σύγχρονου σχεδιασμού με τη δυνατότητα παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Το Radisson RED Mitropoleos Square Athens θα συμπεριλάβει 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα, 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο. Στο ισόγειο του κτιρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ το πιο ελκυστικό κομμάτι του κτιρίου θα είναι το roof top bar – εστιατόριο του τελευταίου ορόφου με θέα την Ακρόπολη, το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με καταξιωμένο chef».

Το ακίνητο 4.200 τ.μ. βρίσκεται στην Πλατεία Μητροπόλεως, δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών, στη γειτονιά της Πλάκας, επί της οδού Υπατίας 5, μόλις στα 50 μέτρα από την οδό Ερμού. Η συνεργασία με την Radisson έρχεται σε συνέχεια άλλων που έχουν προηγηθεί με ξένες αλυσίδες: Eιδικά στον τουριστικό τομέα, η πρώτη συνεργασία ήρθε με το brand Selina για το κτίριο των 4.500 τ.μ. στην περιοχή της πλατείας Θεάτρου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του με δυναμικότητα 100 δωματίων ουσιαστικά μέσα στην πανδημία, το 2020 και είναι ένα από τα κτίρια του χαρτοφυλακίου των Ισραηλινών που έχουν πουληθεί. Κάτω από το brand της Selina είναι κι ένα ακόμη ξενοδοχειακό ακίνητο της εταιρείας, στην Πάρο στην περιοχή της Πούντας. Μία ακόμη συνεργασία σε μία σχετικά δύσκολη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αφορά τη γνωστή ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels για το κτίριο της οδού Λυκούργου 18 και Σωκράτους, επιφάνειας 8.500 τ.μ. το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο, έχοντας αλλάξει πλέον χέρια κάτω από την ‘’ομπρέλα’’ των επενδυτικών κεφαλαίων που συνεργάζονται με την Brown Hotels.

Πέραν των ακινήτων για τουριστική χρήση, η Gnosis έχει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της ουκ ολίγα οικιστικά projects τόσο στο κέντρο της Αθήνας (Πλάκα, Ψυρρή, Ιλίσσια) όσο και στα πέριξ, στο Περιστέρι, τον Αλιμο, τη Νίκαια, τον Πειραιά, κ.α.. Ειδικό ενδιαφέρον έχει και το ακίνητο του Παλαιού Φαλήρου που αποκτήθηκε από την τότε BZPW Real Estate Development στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και προορίζεται για οικιστική χρήση.

Διαβάστε ακόμη:

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα

Κλείνει η Silicon Valley της Κίνας – Τι σημαίνει για την οικονομία

Αύριο το νέο πακέτο στήριξης- Οι αποφάσεις για βενζίνη, επιταγή ακρίβειας και επιδότηση ρεύματος