Η Apple φέρεται να εγκαταλείπει τα σχέδιά της για αύξηση της παραγωγής των νέων της iPhone 14, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Cupertino, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια είπε στους προμηθευτές να σταματήσουν τις εργασίες που αφορούν έως και 6 εκατομμύρια μονάδες προϊόντων iPhone 14 το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αντίθετα, η εταιρεία θα επιδιώξει να παράγει 90 εκατομμύρια συσκευές την ίδια περίοδο περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη της Apple.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης δεν επετεύχθη και οι προμηθευτές της εταιρείας καλούνται να διακόψουν τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής. Η ζήτηση για μοντέλα iPhone 14 Pro σε υψηλότερες τιμές είναι μεγαλύτερη από ό,τι για τις απλές εκδόσεις, σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Τουλάχιστον ένας προμηθευτής της Apple μετατοπίζει την παραγωγική ικανότητα από τα iPhone σε χαμηλότερες σε μοντέλα premium.

Oι πωλήσεις του iPhone 14 ξεκίνησαν με αργό ρυθμό στην Κίνα, μειωμένες κατά περίπου 11% από τις πωλήσεις του iPhone 13 πέρυσι.

Η Apple παρουσίασε το iPhone 14 στις αρχές του μήνα με βελτιωμένη κάμερα, δορυφορικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και μπαταρία μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά – παραδόξως – χωρίς να αυξήσει την τιμή.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 15% έως σήμερα.

Η παγκόσμια ζήτηση για προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές έχει επίσης υποχωρήσει λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, των φόβων για ύφεση και της ανησυχίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αγορά των smartphone αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος σε 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία από την IDC.

Διαβάστε ακόμα:

Στην κόψη του ξυραφιού η Βρετανία – Γιατί αγορές και αναλυτές «δικάζουν» το πακέτο μέτρων Τρας

«Σκόπιμη ενέργεια» η διαρροή στον Nord Stream -Τα σενάρια για το πώς έγινε δολιοφθορά (upd)

Νέο άλμα στις τιμές τους φυσικού αερίου – Άνοδος 13%