Εκτενή αναφορά στην αγορά των super yacht στην Ελλάδα και στο ενδιαφέρον των πλούσιων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι κάνει το Bloomberg.

Η Ελλάδα της Ακρόπολης των κατάλευκων σπιτιών της Μυκόνου και της Σαντορίνης και των πανέμορφων ακρογιαλιών της Κέρκυρας υποδέχεται ξανά τους τουρίστες, προσελκύοντας τους πλούσιους ταξιδιώτες όπως ποτέ άλλοτε.

Η Ελλάδα του Αιγαίου βρίσκεται στην κορυφή του leaderboard του Bloomberg superyacht για πρώτη φορά, με τουλάχιστον 194 superyachts να βρίσκονται στις ελληνικές μαρίνες από τις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για μεγάλη αύξηση, πάνω από 80 γιοτ σε σχέση με τον περασμένο μήνα. Οι προορισμοί στο Αιγαίο και την Αδριατική είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλείς σημειώνει το Bloomberg παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία.

Οι σταρ της οικογένειας Ρίτσι, ο θρύλος του μπάσκετ Magic Johnson και ο Αυστραλός James Packer ήταν μεταξύ των διασημοτήτων που εντοπίστηκαν σε σκάφη στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ γιoτ που ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli ήταν αγκυροβολημένα στις ελληνικές ακτές σύμφωνα με τα δεδομένα σκαφών που αναλύθηκαν από το Bloomberg.

Η Ελλάδα, η οποία έχει προχωρήσει με το εμβολιαστικό της πρόγραμμα καταπολέμησε την έξαρση της πανδημίας τον Νοέμβριο του 2020 και στη συνέχεια τον φετινό Μάρτιο και Απρίλιο. Άνοιξε ξανά σε ξένους τουρίστες στις 14 Μαΐου χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό Covid τεστ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκριναν πρόσφατα την Ελλάδα και άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό ότι δέχονται ελεύθερα επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

Η τουριστική βιομηχανία, που έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, αντιπροσωπεύει πάνω από το 25% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και περίπου το 1/5 του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα ήταν 18η στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό από το 2015-2019 με 30,3 εκατομμύρια επισκέπτες κατά μέσο όρο.

Διαβάστε ακόμη

Τα… κεχριμπαρένια κομπολόγια που έμειναν «ορφανά»

Το Fidiricos Group, το real estate property του Κουτσολιούτσου (διαλέξτε!) και τα θρυλικά μπακοκαϋμενακο-λιανοντούφεκα 

Κίνητρα σε εταιρείες να δίνουν μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ