Οι μετοχές της BP υποχώρησαν σήμερα Τρίτη, καθώς η εταιρεία επισήμανε ότι αναμένει απομείωση έως και 2 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και προειδοποίησε ότι τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές της BP σημείωσαν πτώση 3% στις πρώτες συναλλαγές της αγοράς στις 08:18 ώρα Λονδίνου.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει ότι τα αδύναμα περιθώρια διύλισης και οι επιδόσεις στο εμπόριο πετρελαίου θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουλίου. Το πλήγμα εκτιμάται μεταξύ 500 εκατ. και 700 εκατ. δολαρίων.

Η ενεργειακή εταιρεία αναμένει επίσης να καταγράψει απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων μετά από φόρους και προβλέψεις για συμβόλαια της τάξης του 1 δισ. έως 2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. Το πλήγμα περιλαμβάνει χρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη επανεξέταση της BP για το διυλιστήριο Gelsenkirchen στη Γερμανία.

Η upstream παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται τώρα να είναι “σε γενικές γραμμές σταθερή” σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, δήλωσε η BP.

Η BP βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεταβατική περίοδο μετά την παραίτηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Bernard Looney, ο οποίος παραιτήθηκε λιγότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση του, λόγω αδήλωτων προσωπικών σχέσεων με συναδέλφους του πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος. Η εταιρεία διόρισε τον Μάρεϊ Άτσινκλος ως μόνιμο διευθύνοντα σύμβουλο τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία στοχεύει σε εξοικονόμηση κόστους τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά μέχρι το τέλος του 2026. Το ασθενέστερο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα και οι χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου επηρέασαν τα αποτελέσματα της BP το πρώτο τρίμηνο, οδηγώντας σε μείωση των κερδών.

Διαβάστε ακόμη 

Ελαΐς – Unilever Hellas: Ο ισολογισμός που …αγνοείται, το πρόστιμο και οι κυρώσεις

Οικογένεια Βάρδη: Στο σφυρί το «κτήμα» των 8 στρεμμάτων στην Κηφισιά (pics)

Μetlen: Με το ένα πόδι στο LSE και με τα δύο σε εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ