Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων υπέστη μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις των συστημάτων ασφαλείας του φέτος, αφού χάκερς έκλεψαν 63 εκατομμύρια δολάρια από παιχνίδι που βασίζεται στο blockchain.

Η εταιρεία η οποία δημιούργησε το παιχνίδι με ονομασία Munchables, επιβεβαίωσε το περιστατικό σε μια ανάρτηση στο X την Τετάρτη και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει τις συναλλαγές. Οι ειδικοί σε θέματα blockchain της PeckShield ανέφεραν ότι οι χάκερς έκλεψαν 17.400 σε κρυπτονομίσματα ether, αξίας περίπου 63 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι παίκτες στο Munchables προσπαθούν να κερδίσουν ανταμοιβές φροντίζοντας, ή καλλιεργώντας, ψηφιακά κατοικίδια. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η αξία των tokens είχε ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το περιστατικό προκάλεσε σωρεία αβάσιμων εικασιών ότι την ευθύνη φέρει προγραμματιστής της επιχείρησης ή ακόμη και χάκερς της Βόρειας Κορέας.

Ο αριθμός των hacks των πλατφορμών κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ το 2023, αν και το πραγματικό ποσό των κεφαλαίων που εκλάπησαν, περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μειώθηκε κατά περίπου 40%, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών blockchain Chainalysis Inc.

Το Lazarus Group, μια βορειοκορεατική μονάδα hacking, υπέκλεψε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια από το blockchain του Axie Infinity, το οποίο κάποτε ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του τομέα.

Τα exploits ασφαλείας αυτά κόστισαν συνολικά στη βιομηχανία περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, περίπου 50% λιγότερα από το 2022, σύμφωνα με την Immunefi, πλατφόρμα που προσφέρει αμοιβές σε ερευνητές που εντοπίζουν κενά ασφαλείας σε λογισμικό κρυπτονομισμάτων.

Το Munchables βασίζεται στο Blast, ένα λεγόμενο Layer 2 blockchain που υπόσχεται πιο αποτελεσματικές συναλλαγές από τις καθιερωμένες αλυσίδες, καθώς και πόντους επιβράβευσης παρόμοιους με αυτούς των αεροπορικών εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη

Crédit Agricole: Οι τρεις δυνάμεις της Ελλάδας που οδηγούν σε ανάπτυξη πάνω από την Ευρωζώνη

Bloomberg: Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ανάψει πράσινο φως στις ελληνικές τράπεζες για το πρώτο μέρισμα από το 2008

Απολογία Κουτσολιούτσου: Για τα οικονομικά στην Ασία δεν είχα ιδέα – Τα είχαν αναλάβει άλλοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ