Την απόφαση για αντικατάσταση δύο κορυφαίων στελεχών της ανακοίνωσε την Τρίτη η Credit Suisse, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του τομέα διαχείρισης κινδύνων της ελβετικής τράπεζας.

Οι «καρατομήσεις» στον τραπεζικό κολοσσό εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που κρίνεται απαραίτητο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων επίπτωση ύψους 4,4 δισ. ελβετικών φράγκων (4,69 δισ. δολ.) από τη σχέση της με την Archegos Capital Management.

Η τράπεζα ανακοινώσε επίσης ότι θα προτείνει μειωμένα μερίσματα για το 2020. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Chief Risk Officer Lara Warner και ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin θα αποχωρήσουν από την τράπεζα μέσα στον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα αναμένει τώρα να ανακοινώσει προ-φόρων απώλειες περίπου 900 εκατ. φράγκων για το α’ τρίμηνο, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις του τριμήνου εξαϋλώθηκαν λόγω της υπόθεσης Archegos.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Gottstein δεσμεύτηκε ότι θα αντληθούν «σοβαρά μαθήματα» από την υπόθεση της Archegos Capital Management και την κατάρρευση της Greensill Capital, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να «οδηγηθεί στα βράχια» η προσπάθεια του να ξεπεράσει το χτύπημα του ταραχώδους 2020.

Αυτή τη στιγμή, η μετοχή της Credit Suisse έχει τη χειρότερη απόδοση στον τραπεζικό κλάδο αυτής της κατηγορίας, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της επενδυτικής τραπεζικής κατά τους πρώτους δύο μήνες επισκιάζονται από την έκθεση της εταιρείας σε αποτυχημένα σχήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το κλείσιμο – ρεκόρ στην Wall Street

Γκάγκα: Οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτραπούν κάθε μέρα για να αποφευχθούν οι συνωστισμοί

Amazon: Ομοσπονδιακή υπηρεσία έκρινε παράνομη την απόλυση δύο εργαζομένων