«Όχι» και στη νέα, αυξημένη πρόταση για εξαγορά από τον όμιλο Elliott Management είπε η Currys -η οποία έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της κινεζικής JD.com– δηλώνοντας ότι εξακολουθεί να είναι «σημαντικά υποτιμημένη».

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Elliott είχε αυξήσει την προσφορά της από 62 πένες σε 67 πένες ανά μετοχή, αποτιμώντας την αλυσίδα σε περίπου 760 εκατ. στερλίνες (888,4 εκατ. ευρώ).

Την ίδια στιγμή, η JD.com εξετάζει αν θα υποβάλει προσφορά, ενώ σε ανακοίνωσή της στις 19 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, αποφεύγοντας ωστόσο από τότε να προβεί σε περαιτέρω ενημέρωση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Currys, η οποία πρόσφατα προχώρησε στη πώληση της Κωτσόβολος, διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα σε οκτώ χώρες, δίνοντας έμφαση στην πώληση συσκευών, από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι iPhone. Η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αγορά ακριβών ηλεκτρικών ειδών.

Διαβάστε ακόμη

Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ (pics)

DBRS: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Σημαντική πηγή ανάπτυξης οι επενδύσεις, μάστιγα η ακρίβεια στα ακίνητα (γράφημα)

Koμισιόν: Τα κράτη – μέλη να διατηρήσουν τη μειωμένη ζήτηση για φυσικό αέριο κατά 15%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ