Όλο και περισσότεροι είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που κάνουν κρατήσεις για σαφάρι και άλλες δραστηριότητες στη Ζιμπάμπουε, καθώς οι δυτικές κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί λόγω του πολέμου που κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν περιορίσει τις δυνατότητές τους για ταξίδια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι διοργανωτές σαφάρι έχουν διαπιστώσει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις από μη παραδοσιακές αγορές, και όπως δήλωσε ο Εμάνουελ Φουντίρα, πρόεδρος της Ένωσης Διοργανωτών Σαφάρι της Ζιμπάμπουε, «κυρίως από τη Ρωσία».

Οι τουρίστες με μεγάλη οικονομική άνεση που επιλέγουν τη Ζιμπάμπουε συνήθως προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ωστόσο οι κυρώσεις εις βάρος ηγετικών κρατικών στελεχών της χώρας, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων δίκαιης διεξαγωγής των εκλογών, έχουν πλήξει τις σχέσεις της χώρας με τη Δύση.

Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε και του Προέδρου της, Έμερσον Μνανγκάγκουα, έχει επιδιώξει να αποκτήσει στενότερες σχέσεις με την Κίνα, τη Ρωσία, καθώς και με τη σύμμαχό της, Λευκορωσία, ο Πρόεδρος της οποίας επισκέφτηκε τη Ζιμπάμπουε τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Φουντίρα, οι κυρώσεις που υφίστανται αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες για τον πόλεμο στην Ουκρανία «έχουν περιορίσει την πρόσβασή τους σε συγκεκριμένους προορισμούς», με αποτέλεσμα η Ζιμπάμπουε να ενισχύει τις φιλικές σχέσεις της με τη Ρωσία για να καλύψει το κενό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, κάποιος Ρώσος επισκέπτης ξόδεψε 500.000 δολάρια για σαφάρι δύο εβδομάδων στη Ζιμπάμπουε.

Η Ζιμπάμπουε φιλοξενεί 100.000 ελέφαντες, τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην αφρικανική ήπειρο, ενώ η κυβέρνηση επιτρέπει το κυνήγι τους έναντι 10.000 δολαρίων για κάθε ζώο. Επίσης, στη χώρα ζουν πληθυσμοί ρινόκερων, λιονταριών, λεοπαρδάλεων και βουβαλιών.

Όπως εκτιμά ο Φουντίρα, η σύνοδος Ρωσίας – Αφρικής που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για τη βιομηχανία του σαφάρι στη Ζιμπάμπουε, προκειμένου οι Ρώσοι ολιγάρχες να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη

Χάρις Πλακαντωνάκη (Star Bulk): Ποιες είναι οι κινήσεις για να γίνει «πράσινη» η Ναυτιλία

Πώς το κτίριο του Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως μεταμορφώθηκε στο ξενοδοχείο The Dolli της Grecotel με διαμερίσματα που θυμίζουν εκλεκτικό Παρίσι

Mytilineos: Εγκρίθηκε η απόσχιση των κλάδων Υποδομών και Παραχωρήσεων