Οι traders στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων της κατά λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα φέτος, μειώνοντας τα στοιχήματα στο ελάχιστο από τον Δεκέμβριο.

Τα συμβόλαια ανταλλαγής δείχνουν ότι οι περικοπές τιμολογούνται κάτω από τις 100 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2024. Η πρώτη μείωση αναμένεται έως τον Ιούνιο, ενώ μία στις τρεις πιθανότητες δίνεται για μια κίνηση έως τον Απρίλιο. Το ευρώ σημείωσε άλμα και τα ομόλογα υποχώρησαν καθώς η αγορά επανεκτίμησε τις προοπτικές.

Οι κινήσεις ήρθαν μετά τα γαλλικά στοιχεία για τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των οικονομολόγων, το τελευταίο σημάδι οικονομικής ανθεκτικότητας που ανάγκασε τους επενδυτές να επανεξετάσουν το ποσό της χαλάρωσης που οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να προσφέρουν.

Η δυσφορία  βαθαίνει για τα γερμανικά εργοστάσια – Απροσδόκητη πτώση στη βιομηχανική δραστηριότητα

Η αναπροσαρμογή μετριάστηκε μετά τα στοιχεία για τη Γερμανία – τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ – που έδειξαν ότι η ύφεση στη μεταποίηση βαθαίνει απροσδόκητα τον Φεβρουάριο.

Το κοινό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 0,6% στο 1,0888, το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Φεβρουαρίου. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αυξήθηκε έως και έξι μονάδες βάσης στο 2,51%, νέο υψηλό για φέτος.

Διαβάστε ακόμη

Το δίλημμα του ηγέτη (ένας στα 100 χρόνια) για το συνέδριο και ο… εδώ Παππάς, η VDL και ο Κ.Μ, οι ανάδοχοι της Τρ. Πειραιώς και ο ταχυδρόμος που δεν έρχεται

Γιώργος Τρακάκης: Μια ελληνική εταιρεία με… Endless προοπτικές (pics)

Τράπεζες: Κυβερνητικό «πρέσινγκ» για επιτόκια δανείων και προμήθειες στα POS

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ