Σε εθνική απεργία καλούν τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους των Apple Store στη Γαλλία την Παρασκευή και το Σάββατο, ταυτόχρονα με την έναρξη της πώλησης του νέου iPhone 15.

Στο πλαίσιο των ετήσιων διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, μια ομάδα συνδικάτων που περιλαμβάνει τις CGT, Unsa, CFDT και CFTC επιθυμεί αύξηση των μισθών κατά 7% για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός. Πρόκειται για ένα «νόμιμο αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Apple France έχει προσφερθεί να αυξήσει τον μισθό κατά 4,5%, σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo. Εκπρόσωποι της Apple Inc. δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πάρουν διαφορετικές μορφές στα 20 Apple Stores στη Γαλλία, με ορισμένους εργαζόμενους να σταματούν την εργασία τους για μία μόνο ώρα. Μια διαδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μπροστά από το κατάστημα Opera του Παρισιού την Παρασκευή, δήλωσαν τα συνδικάτα.

Διαβάστε ακόμη

M. Ρήγας στο East Med Gas Forum: Από τους Big Oil, στους Big Carbon

Aπεργία αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ίρις Εκτυπώσεις: Νέο σφυρί τον Νοέμβριο με την τιμή στα 8,4 εκατ. ευρώ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ