Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια σύντροφό της Μάρκους Ραϊκόνεν σε μια μικρή τελετή όπως επιβάλλει η κατάσταση πανδημίας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το Σάββατο παρουσία της οικογένειας και των στενότερων φίλων τους, ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική κυβέρνηση. Οι καλεσμένοι ήταν μόλις 40 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στην επίσημη κατοικία τους στο Ελσίνκι, σε μια γραφική παραθαλάσσια βίλα. Η 34χρονη πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τον γάμο της με ανάρτηση στο Instagram.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν

«Περάσαμε μαζί τα νεανικά μας χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί και γίναμε γονείς της αγαπημένης μας κόρης. Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου », έγραψε η πρωθυπουργός στον νέο της σύζυγο.

Η Μαρίν και ο Ραϊκόνεν είναι μαζί εδώ και 16 χρόνια και έχουν μια κόρη δύο ετών.

Ο γάμος αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη σε περίοδο πανδημίας. Είχε προηγηθεί στις 15 Ιουλίου ο επεισοδιακός γάμος της πρωθυπουργού της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, ο οποίος είχε αναβληθεί τρεις φορές – πρώτα λόγω εκλογών, μετά της πανδημίας του κορωνοϊού και τελικά λόγω της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν παντρεύτηκε στις 15 Ιουλίου τον σκηνοθέτη Μπο Τενγκπεργκ