Απροσδόκητη αύξηση σε ποσοστό 3,4% κατέγραψαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι του Bloomberg ανέμεναν μείωση 0.7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω της ισχυρής ζήτησης από τον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Τα στοιχεία βέβαια δεν είναι πλήρως ενδεικτικά της αγοράς η οποία μαστίζεται από τα προβλήματα και τους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η έλλειψη πρώτων υλών και τα εμπόδια στις μεταφορές λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ασία, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στον βιομηχανικό κλάδο, την ώρα που Bundesbank προειδοποιεί η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη από την αναμενόμενη στο δεύτερο εξάμηνο.

Οι παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης  μειώθηκαν τον Ιούλιο, ενώ οι παραγγελίες από τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκαν σχεδόν 16%, κυρίως λόγω των μεγάλων παραγγελιών από τον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ρυθμίσεις χρεών: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τις 100 – 120 δόσεις και ακολουθούν οι 72 δόσεις

PwC Ελλάδας: H συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις στο Ν. Αιγαίο