Η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς έπεσε σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Bild am Sonntag.

Η υποστήριξη προς τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς έπεσε στο 17%, δηλαδή 8,7 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από το αποτέλεσμά τους στις ομοσπονδιακές εκλογές πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa.

Τα άλλα δύο κυβερνητικά κόμματα, οι Πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP, έλαβαν 14% και 6% αντίστοιχα. Το συνδυασμένο επίπεδο υποστήριξης του 37% είναι το χαμηλότερο για τον συνασπισμό του Σολτς από τότε που εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το συντηρητικό CDU, παρέμεινε στο 27%, ενώ το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Alternative fuer Deutschland (AfD) κέρδισε άλλη μια μονάδα και βρίσκεται πλέον στο 22%.

Η άνοδος του AfD, το οποίο αρνείται ότι η κλιματική κρίση προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αντιτίθεται στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλει να σταματήσει τη μετανάστευση στη χώρα, ανησυχεί τα δημοκρατικά κόμματα και τους επενδυτές. Στα ανατολικογερμανικά κρατίδια του Βρανδεμβούργου, της Θουριγγίας και της Σαξονίας, όπου θα διεξαχθούν εκλογές στα κρατίδια το επόμενο έτος, το AfD είναι σήμερα το ισχυρότερο κόμμα με ποσοστό άνω του 30% στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Η αναταραχή στα καύσιμα δεν θα επηρεάσει τον στόχο για πληθωρισμό 2% το 2025 (γράφημα)

ΥΠΕΝ: Δεν διαπιστώνεται σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης στα πλημμυρισμένα νερά της λίμνης Κάρλας (χάρτες)

Πετράλωνα: Πώς μια ήσυχη, λαϊκή γειτονιά της Αθήνας μεταμορφώθηκε σε ψαγμένο προορισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ