search icon

Bloomberg

Goldman Sachs: Στο 35% η πιθανότητα ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ (γράφημα)

Αυξημένη από το 25% η πιθανότητα ύφεσης λόγω της κατάρρευσης της SVB και των κλυδωνισμών στον τραπεζικό τομέα

H Goldman Sachs αύξησε τις εκτιμήσεις της για την πιθανότητα δημιουργίας ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ το επόμενο έτος στο 35%, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι κλυδωνισμοί στην οικονομία.

Η ομάδα αναλυτών του Γιάν Χάτζιους αύξησε την πιθανότητα ύφεσης από το 25% στο 35% λόγω της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank. Η νέα εκτίμηση αυτή, πάντως, συνεχίζει και κυμαίνεται υπό του αντίστοιχου μέσου όρου του 60% παρόμοιας δημοσκόπησης αναλυτών από το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα του Χάτζιους και της ομάδας του, οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν σε θετικό επίπεδο παρά την πρόσφατη τραπεζική κρίση.

Όσο για τα επικαιροποιημένα δεδομένα της Goldman Sachs όσον αφορά την αμερικανική αγορά εργασίας, υποδεικνύουν αύξηση των απολύσεων στο 1,2%. Η διαφορά θέσεων εργασίας και εργαζομένων κατέγραψε σχετική μείωση, κυμαινόμενη λίγο άνω των 2 εκατομμυρίων, κάτι το οποίο η εταιρεία θεωρεί αναγκαίο «για την εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας».

Πολλοί επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης στο ευρύτερο, διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένων και των κλυδωνισμών στην Credit Suisse. Ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων αυτών, η αγορά των swaps τώρα πια υποδεικνύει «κλείσιμο» του κύκλου νομισματικής σύσφιξης της Fed και πιθανή μείωση των επιτοκίων της.

Διαβάστε ακόμα

Fitch – Moody’s: Πώς θα επιστρέψει η Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα

Στις αγορές η Ελλάδα με νέο 5ετές ομόλογο

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για «κόκκινα» δάνεια, πλειστηριασμούς, επιτόκια και αποεπένδυση ΤΧΣ

Exit mobile version