Ο ύπνος μπορεί να γίνει σχεδόν ανεκτίμητος για τους επιβάτες που κάθονται στριμωγμένοι στην οικονομική θέση σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Εξ ου και η Air New Zealand σχεδιάζει να τον… πουλήσει για περίπου 100 δολάρια την ώρα.

Η αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται από το 2024 να εγκαταστήσει κουκέτες στα μεγάλα δρομολόγια Όκλαντ – Νέα Υόρκη και Όκλαντ-Σικάγο. Οι τετράωρες «συνεδρίες» ύπνου, που θα είναι διαθέσιμες μόνο για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε τουριστική θέση, θα κοστίζουν πιθανότατα μεταξύ 400 και 600 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε η Air New Zealand. Αυτό αντιστοιχεί σε 64-95 δολάρια ανά ώρα. Η ακριβής τιμή δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οι κάψουλες των έξι κλινών – γνωστές ως Skynest – θα είναι διαθέσιμες από τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Κάθε κρεβάτι θα διαθέτει ένα μαξιλάρι, σεντόνια και κουβέρτα, ωτοασπίδες και ένα φως ανάγνωσης. Οι επιβάτες θα περιορίζονται σε μία κράτηση ανά πτήση, ενώ τα χρονικά όρια θα επιβάλλονται αυστηρά.

«Το πλήρωμα θα ξυπνά ευγενικά κάθε επιβάτη που θα κοιμάται», αναφέρει η ανακοίνωση της Air New Zealand.

Οι πελάτες στις 17ωρες απευθείας πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη – που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο – μπορούν ήδη να επιλέξουν το Skycouch της Air New Zealand, το οποίο μετατρέπει μια σειρά από τρία καθίσματα οικονομικής θέσης σε αυτοσχέδιο κρεβάτι.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά τουλάχιστον μια μονάδα (vid) (upd)

Οι χελώνες, οι κουκουβάγιες και τα πουλάρια, «οι ψήφοι Κασιδιάρη», η TUI μιλάει για ρεκόρ στον τουρισμό και η αντιπολίτευση στον Σαράντη

Μπάφετ: Μίλησε για όλους και για όλα στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ