Ίσως φταίει η ανεξήγητη επιθυμία για ένα ρεπό πριν από την αργία της Ημέρας της Εργασίας στις ΗΠΑ. Ίσως είναι πραγματικά μία στομαχική διαταραχή ή το πλέον πρόσφατο «κακό», ο κορωνοϊός. Και φυσικά, μπορεί να είναι απλώς η μελαγχολία για το τέλος του καλοκαιριού.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η 24 Αυγούστου είναι η ημερομηνία που οι Αμερικανοί εργαζόμενοι λένε συχνότερα στα αφεντικά τους ότι δεν μπορούν να εργαστούν εκείνη την ημέρα.

Η άλλη ημέρα που οι εργαζόμενοι συνήθως δεν εμφανίζονται στην εργασία τους; Η 13η Φεβρουαρίου, συνήθως γύρω από το Super Bowl και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δύσκολο να μαντέψει κανείς γιατί, σημειώνει το Bloomberg.

Οι ημερομηνίες αυτές προέκυψαν έπειτα από μία μελέτη της Flamingo, μίας εταιρείας που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις απουσίες και τις ιατρικές άδειες των εργαζομένων, η οποία ανέλυσε δεδομένα σχετικά με τις άδειες για λόγους ασθένειας που πήραν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι υπάλληλοι γραφείου επικαλέστηκαν τις περισσότερες από τις μισές φορές στομαχικές διαταραχές για να δικαιολογήσουν την απουσία τους, με την πλειονότητα των αιτήσεων αναρρωτικής άδειας να αναφέρουν συμπτώματα όπως εμετός ή διάρροια. Τα περιστατικά αυτά ξεπέρασαν τις αναφορές για κορωνοϊό, που αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών απουσιών. Αναφέρθηκαν επίσης τραυματισμοί όπως σπασμένα κόκαλα και μυϊκές καταπονήσεις, που ανάγκασαν το 6% των ανθρώπων να μείνει σπίτι του.

Πέρα από τις σωματικές παθήσεις, η Πααράς Πάρκερ, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων στην εταιρεία λογισμικού μισθοδοσίας Paycor, δήλωσε ότι ο οργανισμός της παρατήρησε μια αξιοσημείωτη αύξηση των εργαζομένων που έμεναν στο σπίτι λόγω άγχους ή καταστάσεων που σχετίζονται με το άγχος, οι οποίες αντιπροσώπευαν σχεδόν το 9% των αναρρωτικών αδειών στην έρευνα της Flamingo. «Δεν είναι απαραίτητο να έχουν στρεπτόκοκκο ή πυρετό, αλλά μπορεί να χρειάζονται μια μέρα για τον εαυτό τους», δήλωσε η ίδια.

Με την επαγγελματική εξουθένωση των εργαζομένων να έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα νωρίτερα φέτος, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα ζητήσουν  αναρρωτικές άδειες για λόγους ψυχικής υγείας αποτελεί μια «ευπρόσδεκτη αλλαγή» στην εργασιακή συμπεριφορά , δήλωσε η Πάρκερ.

Η καθιέρωση της τηλεργασίας αλλάζει επίσης την κουλτούρα γύρω από την άδεια ασθενείας. Μια νέα έρευνα της WFH Research δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που αισθάνονται άρρωστοι αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν εξ αποστάσεως είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους που εργάζονται υπό υβριδικές συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε ακόμη

Στο ναδίρ της εποχής Ερντογάν η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Τουρκία (γράφημα)

Πούτιν στη ΒRICS: Η Ρωσία θέλει να τερματίσει τον πόλεμο που «εξαπέλυσε» η Δύση

ΑΑΔΕ: Στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» η Γενική Διεύθυνση Χημείου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ