Το κορυφαίο 1% των στελεχών της Goldman Sachs Group αναμένεται να λάβουν ένα έξτρα εφάπαξ χρηματικό bonus προς αναγνώριση της επιτυχίας της εταιρείας εν μέσω πανδημίας,  το οποίο δεν θα συγκαταλέγεται στα ετήσια bonus που ήδη λαμβάνουν.

Η έκτακτη αυτή αμοιβή αφορά περίπου 400 στελέχη που βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας της επενδυτικής τράπεζας, οι οποίοι και θα δουν τα πακέτα των αποζημιώσεών τους να αυξάνονται κατά αρκετά εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η διοίκηση της Goldman, κατέληξε σύμφωνα με το Bloomberg στη «δημιουργική» λύση του εφάπαξ ξεχωριστού μπόνους καθώς προσπαθεί να απενεργοποιήσει τις αυξανόμενες κρούσεις που δέχονται τα στελέχη της από άλλες εταιρείες της Wall Street για… μεταγραφή. Ωστόσο, το νέο αυτό μπόνους δεν θα πρέπει να θεωρηθεί από τους παραλήπτες του ως κάτι που θα επαναληφθεί ή ως βάση για τις μελλοντικές τους απολαβές. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο το νέο μπόνους δεν διαμορφώνει νέο επίπεδο απολαβών και τον επόμενο χρόνο όταν θα οριστούν οι νέες απολαβές αυτό, θα αγνοηθεί.

Εκπρόσωπος της Goldman αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο η Goldman που αναμένεται να «χρυσώσει» τα κορυφαία στελέχη της. Η πανδημία οδήγησε σε έκρηξη συναλλαγών και κερδών σε όλη τη Wall Street και μία μετά την άλλη οι εταιρείες κολοσσοί προσχωρούν σε γενναίες παροχές προκειμένου να κρατήσουν τα κορυφαία στελέχη τους ευχαριστημένα τόσο ώστε να μην «εγκαταλείψουν το πλοίο».

Η αμοιβή των υψηλόβαθμων στελεχών της Goldman κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο συνήθως περικόπτεται στο τέλος του χρόνου από το bonus μετρητών και μετοχών. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, στην προσπάθεια της εταιρείας να συγκρατηθεί το κόστος είχε μειωθεί η μειωθεί η διαφορά απολαβών μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών προς ζημία των πλέον υψηλόβαθμων.

Η εταιρεία σημείωσε ρεκόρ εσόδων το 2020 το οποίο και κατέρριψε κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2021. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Goldman στην επερχόμενη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ανακοινώσει αύξηση εσόδων κατά 30% από πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεμπλοκάρει ο «Μπλε Διάδρομος» Αδριατικής – Ιονίου

Οικονομολόγος του Harvard αποκαλύπτει: 17 κανόνες για διαχειριστείτε με επιτυχία τα οικονομικά σας

Volkswagen: Διπλασίασε τις πωλήσεις στα ηλεκτρικά μοντέλα της το 2021