Η TUI AG επιθυμεί τη διαγραφή της μετοχής της από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τη μεταφορά της κύριας έδρας της στη Γερμανία, μετά τις επαφές των μετόχων με την εταιρεία προκειμένου να συζητήσουν τη δομή της εισαγωγής.

Η ταξιδιωτική εταιρεία δήλωσε ότι από τη συνένωση με την TUI Travel πριν από τέσσερα χρόνια, η TUI έχει παρατηρήσει μια μετακίνηση της εμπορικής δραστηριότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, το εκτελεστικό συμβούλιο εξετάζει κατά πόσον μια κύρια τυπική εισαγωγή στη Φρανκφούρτη θα ήταν «προς το συμφέρον των μετόχων», ανέφερε η TUI σε ανακοίνωσή της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση για τη διαγραφή από το χρηματιστήριο δεν έχει ληφθεί ακόμη και το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει το θέμα στη γενική συνέλευση της TUI στις 13 Φεβρουαρίου.

Η TUI ανακοίνωσε έσοδα για το σύνολο του έτους ύψους 20,7 δισ. ευρώ (22,3 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 25% σε σχέση με το 2022. Η εταιρεία προέβλεψε «σημαντική» αύξηση των εσόδων και των κερδών το 2024, ενώ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές διαμορφώνονται στο πλαίσιο των μακροοικονομικών και γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων, ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη

Σε ποιους κλάδους θα επενδύσει το νέο Επενδυτικό Ταμείο που δημιουργείται

ΔΥΠΑ – Voucher για βιβλία 2023: Πότε λήγει η προθεσμία για την ενεργοποίηση

Το γεωστρατηγικό Stratego του πετρελαίου και οι θετικές επιπτώσεις στα ναύλα των δεξαμενόπλοιων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ