Η κρατικά ελεγχόμενη πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro SA αύξησε τις εγχώριες τιμές του ντίζελ λόγω των ανησυχιών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο.

Ταυτόχρονα μείωσε τις τιμές της βενζίνης επειδή η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί λόγω εποχικών λόγων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ συνήθως μειώνεται όταν τελειώνει το καλοκαίρι και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητά τους.

Η Petrobras, όπως είναι γνωστή η παραγωγός εταιρεία με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο, δήλωσε ότι ένας συνδυασμός των θεμελιωδών μεγεθών στις ξένες και εγχώριες αγορές και η εμπορική στρατηγική της για την προτεραιότητα στο μερίδιο αγοράς στη Βραζιλία οδήγησαν στις αποκλίνουσες προσαρμογές των τιμών.

Αφού διατήρησε τις τιμές σταθερές από τα μέσα Αυγούστου, η Petrobras ανακοίνωσε αύξηση 6,6% στις τιμές του ντίζελ για τους διανομείς στα 4,05 ρεάλ το λίτρο (0,80 δολάρια) από τις 21 Οκτωβρίου. Επικαλέστηκε την άνοδο των τιμών του crack spread (του spread που δημιουργείται από την αγορά συμβολαίων πετρελαίου) ως συνέπεια της «συνεχιζόμενης παγκόσμιας ζήτησης, με προσδοκίες εποχικής αύξησης».

Παράλληλα, η εταιρεία μείωσε τις τιμές της βενζίνης κατά 4,1% στα 2,81 ρεάλ το λίτρο.

«Είναι απαραίτητο να γίνει η προσαρμογή προκειμένου να υπάρξει εκ νέου ισορροπία με την αγορά και με τις οριακές τιμές για την Petrobras», ανέφερε η εταιρεία.

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος Ζεάν Πολ Πράτες, δήλωσε σε ζωντανή συνέντευξη ότι η Petrobras λειτουργεί τα διυλιστήριά της στο 97% της δυναμικότητάς της. Είπε επίσης ότι η εταιρεία άρχισε να επανεξετάζει τις τιμές της μετά τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που αύξησε τις τιμές του πετρελαίου, γεγονός που μείωσε τον αντίκτυπο των φθηνότερων εισαγωγών ρωσικού ντίζελ.

Διαβάστε ακόμη

Standard & Poor’s: Τι θα ανακοινώσει σήμερα για την Ελλάδα – Επενδυτική βαθμίδα «βλέπουν» οι αναλυτές

Στο μικροσκόπιο των Moody’s και Fitch το αξιόχρεο του Ισραήλ – Πιθανή υποβάθμιση

ΕΡΓΟΣΕ: Παραδόθηκε η σηματοδότηση για το Οινόη Τιθορέα και το κέντρο ελέγχου ΣΚΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ