Ένα νεόδμητο κτίριο κατοικιών στα προάστια του Τόκιο πρόκειται να κατεδαφιστεί, μόλις ένα μήνα πριν από την παράδοση των διαμερισμάτων στους αγοραστές, έπειτα από παράπονα εξοργισμένων κατοίκων, που υποστήριξαν, ότι η κατασκευή εμπόδιζε τη θέα προς το βουνό Φούτζι.

Η 10όροφη πολυκατοικία στην οδό Fujimi Street – που στα ελληνικά σημαίνει «θέα στο Φούτζι» – στο προάστιο Kunitachi στο Τόκιο αποτελείται από 18 κατοικίες, με τιμές που κυμαίνονται από περίπου 70 εκατομμύρια έως 100 εκατομμύρια γιεν (445.000 έως 636.000 δολάρια), σύμφωνα με τον κατασκευαστή Sekisui House Ltd.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη λέγοντας ότι το κτίριο επιφέρει «σημαντικές επιπτώσεις» στο τοπίο. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι η θέα από την οδό Fujimi πρέπει να έχει προτεραιότητα. Αποφασίσαμε οικειοθελώς να σταματήσουμε το έργο», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σκοπεύει να αποζημιώσει τους αγοραστές ενώ παράλληλα, δεσμεύτηκε πως θα τους βοηθήσει να βρουν εναλλακτικές κατοικίες για μελλοντική χρήση και εγκατάσταση.

Η θέα στο όρος Φούτζι, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, αποτελεί σημείο πώλησης ακινήτων στην Ιαπωνία. Το «Fujimi» είναι ένας κοινός όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρίσει οτιδήποτε, από δρόμους μέχρι πολυκατοικίες και ολόκληρη πόλη, διαφημίζοντας συνήθως τη θέα του ορόσημου. Το Kunitachi στο Τόκιο της Ιαπωνίας επιλέχθηκε σε κυβερνητικό οδηγό για τα 100 καλύτερα σημεία θέασης του Fuji στην περιοχή.

Ενώ η θέα του εμβληματικού βουνού εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Ιάπωνες, το δικαίωμα των τουριστών να τη βλέπουν αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο συζήτησης. Η χώρα βιώνει μια τουριστική έκρηξη λόγω του αδύναμου γεν και της μεταπανδημικής ανάγκης για ταξίδια. Την ίδια στιγμή, όμως οι ντόπιοι διαμαρτύρονται ότι οι επισκέπτες προκαλούν αναστάτωση στα δημοφιλή σημεία θέασης του όρους Φούτζι επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον.

 

Διαβάστε ακόμη

Στρατηγική συνεργασία Προκοπίου – Lamda για ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Ελληνικό: Πώληση μετοχών αξίας €25 εκατ. στη ZEPKO

Πώς οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τον εγκέφαλο των παιδιών

Κρατικός Προϋπολογισμός: Υπερπλεόνασμα 2,35 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ