Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο από ατύχημα σε αγώνες, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK.

Ο Maezawa, ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Zozo Inc, ήταν ένας από τους δύο ανθρώπους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο μετά το ατύχημα που συνέβη γύρω στις 2 μ.μ. της Κυριακής σε πίστα αγώνων στο νομό Miyagi στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με το NHK.

Σε ανάρτησή του στο X ο Maezawa ανέφερε ότι μια δυσλειτουργία των φρένων τον οδήγησε στη σύγκρουση και ότι αφού εξετάστηκε στο νοσοκομείο επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Είπε ότι και το άλλο άτομο που συμμετείχε στο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά και ότι είχε ήδη επιστρέψει στο σπίτι του.

Ποιος είναι ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος

O ιδρυτής των Zozotown και Start Today δεν είναι ο τύπος που ακολουθεί την πεπατημένη. Για παράδειγμα, παράτησε το κολλέγιο στο οποίο σπούδαζε για να σχηματίσει ένα ροκ συγκρότημα -ήταν ο ντράμερ- και ίδρυσε την εταιρία του, το σήμερα γιγαντιαίο online fashion mall της Iαπωνίας Zozotown, το 1998. Σήμερα, η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που τον κάνει τον 14ο πλουσιότερο Iάπωνα.

Eίναι όμως και κορυφαίος συλλέκτης τέχνης! Kι εδώ όμως όχι όπως οι άλλοι. Σε έναν κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν είτε αγοράζουν για να επιδείξουν τον πλούτο τους, είτε δεν αποκαλύπτουν τις αγορές τους ούτε στις συζύγους τους και, σίγουρα, κλείνουν τα έργα που αποκτούν σε θησαυροφυλάκια ή σε χώρους συλλογών, ο Maezawa, λέει πως «δεν υπάρχει λόγος να τα κρύβουμε» και ανοίγει τη συλλογή του στο κοινό.

Eίναι επίσης, μια λαμπερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, ποστάροντας φωτογραφίες από τα έργα τέχνης που αποκτά στο Instagram, μαζί με φωτογραφίες από τη συλλογή των αεροσκαφών Bombardier Global 6000 που κατέχει, τη συλλογή ρολογιών από τις  Patek Philippe και Richard Mille και πολλά ακόμα.

Eκτός αυτών, ο Maezawa είναι και Xολιγουντιανός. Διατηρεί φιλίες με celebrities όπως ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio και διατηρεί σχέση με το μοντέλο Saeko Dokyu, με την οποία παραβρέθηκε και στο Gala του Mητροπολιτικού Mουσείου Tέχνης στη Nέα Yόρκη, αν και λέει ότι «όλη αυτή η λάμψη παραείναι πολλή για εμένα».

Διαβάστε ακόμη 

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη

PAL Α.Ε.: Η ελληνική εταιρεία που εξάγει σε 30 χώρες συσκευασίες τροφίμων (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ