Η νέα φάση αναταραχής στις διεθνείς αγορές που εγκαινιάζει η αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται να επηρεάζει και τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 1,6% στα 22.769 δολάρια την Τρίτη και διαπραγματευόταν στα 22.860 νωρίτερα στο Τόκιο. Το Ether έφτασε να χάνει έως και 3,7%, ενώ τα λιγότερα ισχυρά νομίσματα από το Polkadot έως το Cardano βρέθηκαν επίσης στο κόκκινο.

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι πρόκειται να προσγειωθεί στην Ταϊβάν την Τρίτη και θα γίνει η πρώτη υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικός επισκέπτεται την Ταϊβάν έπειτα από 25 χρόνια. Η Κίνα θεωρεί το νησί δικό της έδαφός της και έχει προειδοποιήσει για συνέπειες. Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης ώθησε τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν μετοχές και παράγωγα.

Πριν από το πρόσφατο γύρισμα, το Bitcoin σκαρφάλωσε το Σαββατοκύριακο στα 25.000 $ για να κλείσει τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2021. Η άνοδος ενίσχυσε το σενάριο που ήθελε τα χειρότερα του τρέχοντος έτους –το bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περίπου 51%– να έχουν παρέλθει.

Τα στοιχήματα στην αγορά των options αφήνουν να εννοηθεί πως οι κερδοσκόποι βλέπουν τα 25.000 δολάρια ως «ταβάνι» για το bitcoin και τα 20.000 δολάρια ως «πάτωμα».

Διαβάστε ακόμα:

Προϋπολογισμός: «Ηλεκτροπληξία» λόγω φυσικού αερίου

Ο Ντογιάκος, τα λεφτά του Yale και του Prinston στα κόκκινα δάνεια, οι Δανοί με τους Στασινόπουλους και το σχέδιο του Ολλανδού

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το «χρυσάφι» στο ΝΒΑ και το… χρυσό με την Ελλάδα (pics)