Η Exxon Mobil είχε πιθανότατα μια ώθηση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κέρδη από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης στο τρίτο τρίμηνο, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει μόνο από τη μείωση της κερδοφορίας από τα χημικά προϊόντα.

Η άνοδος των τιμών του αργού οδήγησε σε κέρδη περίπου 1,1 δισ. δολ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η διύλιση αύξησε τα κέρδη κατά περίπου 1 δισ. δολάρια, ανέφερε η Exxon με έδρα το Σπρινγκ του Τέξας σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου πρόσθεσε περίπου 400 εκατ. δολάρια στα κέρδη, αλλά αυτά θα «εξανεμιστούν» από τις απώλειες στον κλάδο χημικών, τα οποία μειώθηκαν ακόμη περισσότερο από τα ήδη χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις,  τα κέρδη της Exxon αναμένεται να διαμορφωθούν σε περίπου 2,33 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τον Τζον Ρόγιαλ, αναλυτή της JPMorgan Chase & Co. που είναι σύμφωνος με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της Exxon για το τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο έπειτα από τρεις διαδοχικές μειώσεις, το μεγαλύτερο διάστημα από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου από το 2014 έως το 2016. Η Exxon είναι η πρώτη από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που δημοσιεύει τις προσδοκίες της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου και οι προβλέψεις έχουν μεγάλη σημασία για τους ανταγωνιστές της Chevron, BP , Shell και TotalEnergies.

Διαβάστε ακόμη

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε έσοδα, έξοδα, κάρτες και μετρητά

Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν ο πιο θερμός στην ιστορία και με διαφορά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πόσες γυναίκες πάνε για δήμαρχοι – Ετών 102 ο μεγαλύτερος υποψήφιος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ