Το σωματείο των σεναριογράφων της Αμερικής και η ομάδα που εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά, ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι οι συνομιλίες προχωρούν προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο πολύμηνο εργασιακό αδιέξοδο.

Στελέχη όπως ο Μπομπ Άιγκερ της Walt Disney, ο Τεντ Σαράντος της Netflix, η Ντόνα Λάνγκλι της NBCUniversal και ο Ντέβιντ Ζάσλεϊ της Warner Bros. Discovery συμμετείχαν στις συνομιλίες, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Τα στούντιο έκαναν νέα προσφορά και το σωνατείο θα δώσει την απάντησή του σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Οι εταιρείες συμφώνησαν σε ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του συνδικάτου, ήτοι τις πρόσθετες αμοιβές για την επιτυχία των τηλεοπτικών σειρών στις υπηρεσίες streaming. Ένα άλλο σημαντικό αίτημα του συνδικάτου, ο ελάχιστος αριθμός σεναριογράφων, εξακολουθεί να είναι υπό διαπραγμάτευση.

Το συνδικάτο μαζί με την Alliance of Motion Picture & Television Producers, εξεδωσαν από κοινού ανακοίνωση την Τετάρτη, στην οποία ανέφεραν ότι οι συζητήσεις τους θα συνεχιστούν. Έχουν συναντηθεί κατά διαστήματα τις τελευταίες εβδομάδες έπειτα από αρκετούς μήνες με ελάχιστες επαφές των δύο μερών.

Το συνδικάτο των σεναριογράφων, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 11.500 επαγγελματίες σε εθνικό επίπεδο, βρίσκεται σε απεργία από τον Μάιο, ζητώντας υψηλότερες αμοιβές και άλλες αλλαγές σε μια νέα σύμβαση. Το σωματείο των ηθοποιών ενώθηκε μαζί τους τον Ιούλιο στις κινητοποιήσεις, γεγονός που έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την τηλεοπτική και κινηματογραφική παραγωγή.

Διαβάστε ακόμη

«Καύσιμο στη φωτιά» του πληθωρισμού ρίχνει το πετρέλαιο διεθνώς

Τουρκία: Έτοιμη για «επιτοκιακό σοκ» η κεντρική τράπεζα – Τι προβλέπουν οι αναλυτές (γραφήματα)

Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ παρέλαβε 4 νεότευκτα δ/ξ με LNG για καύσιμο και ύψωσε την ελληνική σημαία (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ