Η επόμενη μάχη της Ευρώπης είναι η επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς ο πληθωρισμός έχει νικηθεί, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ.

«Μέσα σε δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι υπουργοί Οικονομικών κατάφεραν να σπάσουν τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Λε Μερ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή 23/2 στη Γάνδη του Βελγίου, όπου συμμετέχει σε διήμερη συνάντηση των επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Έχουμε μπροστά μας μια νέα αποφασιστική μάχη – αυτή η αποφασιστική μάχη είναι η ανάπτυξη», είπε. «Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η ευρωπαϊκή ανάπτυξη είναι κατά μία μονάδα χαμηλότερη από την αμερικανική. Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι είτε ύφεση είτε στασιμότητα».

Η οικονομία της ευρωζώνης απέφυγε οριακά την ύφεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και οι προοπτικές για το 2024 είναι υποτονικές, με την Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα να μειώνει τις προβλέψεις. Παράλληλα, ο πληθωρισμός, αν και επιβραδύνεται, δεν έχει ακόμη υποχωρήσει στο στόχο της ΕΚΤ για 2%.

Διαβάστε ακόμη

Η Σίλικον Βάλεϊ της Ινδίας και το τετ α τετ Μητσοτάκη και Ινδών επιχειρηματιών 

Συμπληρωματικός φόρος έως 15% στις πολυεθνικές και τους μεγάλους ομίλους – Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

POS: Aντίστροφη μέτρηση για την διασύνδεση με ταμειακές μηχανές (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ