Δίκαια μοίρασε την περιουσία του ο δισεκατομμυριούχος των οπτικών (Ray Ban), Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, μεταξύ της συζύγου του, των έξι παιδιών του και του γιου της συζύγου του από προηγούμενο γάμο, σύμφωνα με τη διαθήκη του.

Κάθε ένας από τους οκτώ κληρονόμους θα λάβει 12,5% των μετοχών της Delfin Sarl, της εταιρείας συμμετοχών της περιουσίας του Del Vecchio, ανέφερε η Delfin σε ανακοίνωσή της.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε στις 27 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, δεν άφησε περαιτέρω οδηγίες σχετικά με τη διοίκηση της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν, ο Del Vecchio συγκέντρωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στην Ιταλία -μετά την οικογένεια Ferrero που παρασκευάζει σοκολάτες- με καθαρή αξία 25,7 δισ. δολαρίων την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Αυτό περιλαμβάνει ένα πλειοψηφικό μερίδιο 32% στην EssilorLuxottica SA, που σχηματίστηκε από τη συγχώνευση της Luxottica SpA του το 2018 με τη γαλλική εταιρεία κατασκευής φακών Essilor, καθώς και συμμετοχές στις ιταλικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες Mediobanca SpA, Assicurazioni Generali SpA και UniCredit SpA, καθώς και στην εταιρεία ακινήτων Covivio SA.

Η Nicoletta Zampillo, η οποία παντρεύτηκε τον Del Vecchio για δεύτερη φορά το 2010, επρόκειτο αρχικά να αποκτήσει το 25% των μετοχών της Delfin. Το άνοιγμα της διαθήκης έδειξε ότι το μερίδιο μοιράστηκε αντί αυτού εξίσου μεταξύ της Zampillo και του γιου της από προηγούμενο γάμο, Rocco Basilico. Τα έξι παιδιά που είχε αποκτήσει ο Del Vecchio με τρεις διαφορετικούς συντρόφους έλαβαν επίσης από 12,5% το καθένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σαββάτου, το διοικητικό συμβούλιο της Delfin θα συνεδριάσει για να αντικατοπτρίζει τη νέα δομή των μετόχων και ενδεχομένως να προσθέσει εξωτερικούς διευθυντές. Το δεξί χέρι του Del Vecchio, ο Francesco Milleri, επίσης διευθύνων σύμβουλος της EssilorLuxottica, αναμενόταν ευρέως να αναλάβει ηγετικό ρόλο εντός της Delfin. Ο Milleri διορίστηκε πρόεδρος της EssilorLuxottica μετά το θάνατο του δισεκατομμυριούχου.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα 2.0: Επιδοτήσεις 445 εκατ. ευρώ για ψηφιακό μετασχηματισμό σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το Ελληνικό φέρνει πιο κοντά στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού την Lamda Development

O Xάρης Βαφειάς επανεξελέγη πρόεδρος του εν Ελλάδι Προξενικού Σώματος