Μία ευχάριστη είδηση για τον κλάδο των αερομεταφορών που έχει δοκιμαστεί αρκετά από το πάγωμα της ταξιδιωτικής κίνησης, έρχεται από τον γερμανικό κολοσσό της Lufthansa και αφορά και τη χώρα μας.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεών του ενόψει των Χριστουγέννων προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για ταξίδια από τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, οι νέες πτήσεις περιλαμβάνουν προορισμούς στη Νότια Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η Lufthansa θα επαναφέρει επίσης δρομολόγια προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για να μεταφέρει τους ομογενείς στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη είναι απόρροια της απόφασης ορισμένων χωρών, όπως η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, να χαλαρώσουν προσωρινά τα περιοριστικά μέτρα και να επιτρέψουν σε οικογένειες να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.

Η αύξηση των κρατήσεων αποτελεί μια αχτίνα ελπίδας στο τέλος μιας ζοφερής χρονιάς για τη Lufthansa. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους EasyJet, καθώς κατέγραψε άνοδο στις κρατήσεις στα τέλη Δεκεμβρίου.

Αν και η Γερμανία έχει ακόμα ορισμένους περιορισμούς σε ισχύ, οι πολίτες της έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν αεροπορικώς, εφόσον οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από καθορισμένες ζώνες κινδύνου μπουν σε καραντίνα για διάστημα έως και δέκα ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Lufthansa σημείωσαν άνοδο 0,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας. Η μετοχή έχει χάσει το 38% της αξίας της φέτος, εγκαταλείποντας τον δείκτη bluechip DAX της Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Lufthansa έλαβε τον Ιούνιο κρατική ενίσχυση ύψους 9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία πριν από έναν μήνα, θα χρειαστεί να διπλασιάσει τις λειτουργίες της προκειμένου να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες από τη μειωμένη κατά 25% χωρητικότητα των αεροπλάνων.

Διαβάστε ακόμη: 

Ελλάκτωρ: «Eμφύλιος» μέχρι τέλους για τον έλεγχο του ομίλου

«Πράσινο» τέλος από 1ης Ιανουαρίου στο diesel

Κορωνοϊός: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Ποιοι ανοίγουν και ποιοι… περιμένουν