Σε συζητήσεις για την αγορά του γαλλικού περιοδικού Paris Match βρίσκεται ο κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Lagardère, ο οποίος ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τη Vivendi του Vincent Bollore.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου αναφέρεται ότι η Louis Vuitton προσέγγισε τη Lagardère υποβάλλοντας προσφορά. Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου αποφάσισε να συνεχίσει τις αποκλειστικές συνομιλίες.

Η Lagardère, οι δραστηριότητες της οποίας περιλαμβάνουν και το travel retail σε 42 χώρες, εξαγοράστηκε από τη Vivendi πέρυσι.

Μια ενδεχόμενη απόφασή της να πουλήσει το Paris Match στη Louis Vuitton θα αυξήσει τα μέσα ενημέρωσης του Μπερνάρ Αρνό, που είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η LVMH έχει ήδη στην ιδιοκτησία της τη Le Parisien και τη γαλλική επιχειρηματική εφημερίδα Les Echos.

Το Paris Match, το γνωστό φωτογραφικό περιοδικό με ειδήσεις και στόρι για διασημότητες, βασιλείς, αλλά και ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, θεωρείται παραδοσιακά ως ένα μέσο με επιρροή, που κατά καιρούς έχει ενισχύσει τις πιθανότητες εκλογής των υποψήφιων Προέδρων της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η LVMH δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη

Quest Συμμετοχών: Υφίσταται ενδιαφέρον για την ACS από διεθνείς επενδυτές

Currys: Απέρριψε νέα πρόταση για εξαγορά από την Elliott Management

Τα ελάφια-ζόμπι «ξύπνησαν»: Απειλείται ο άνθρωπος;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ