Οι ιδιοκτήτες της Manchester United μελετούν την πιθανότητα πώλησης ενός εκ των ιστορικότερων και μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομίλων του κόσμου.

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει προσλάβει συμβούλους για τη διερεύνηση των επιλογών αυτών η οποία θα οδηγήσει σε πώληση μετοχικού μεριδίου του ομίλου ή σε προσέλκυση επενδύσεων για την ανάπτυξη των υποδομών της ομάδας.

«Έχοντας ως απώτερο στόχο την ενίσχυση της επιτυχίας της ομάδας, το διοικητικό συμβούλιο της Manchester United έχει δώσει το πράσινο φως για την εύρεση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων», τόνισαν οι Άβραμ και Τζοέλ Γκλέιζερ, προσθέτοντας πως «θα μελετήσουμε ενδελεχώς τις επιλογές μας έτσι ώστε να βρούμε μία λύση η οποία θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους μας». Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει προσλάβει τις Raine Group και Rothschild & Co. ως συμβούλους για το deal.

H πιθανή πώληση του ιστορικού αυτού ομίλου πρόκειται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό μεγάλων επενδυτών. Τον περασμένο Μάιο, η Chelsea FC πουλήθηκε στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπέλι και την επενδυτική Clearlake Capital με αντίτιμο 4,25 δισ. στερλίνες. 

Η πλειονότητα των ομάδων της αγγλικής Premier League έχουν, πια, Αμερικανούς ιδιοκτήτες. Η σημαντική επιρροή αυτή των ξένων ιδιοκτητών αποτελεί και διχαστικό θέμα σε ό,τι αφορά το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο προσκήνιο και τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής Super League.

Οι επίδοξοι επενδυτές, πάντως, θα αγοράσουν ομάδα η οποία δε θα συμπεριλαμβάνει τον διεθνή άσο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πια αποχωρήσει επίσημα από την ομάδα.

Το ιστορικό

Ο πατέρας των Άβραμ και Τζoέλ Γκλέιζερ, Μάλκολμ, αγόρασε την Manchester United το 2005 σε ένα μοχλευμένο deal το οποίο υπερχρέωσε την ομάδα. Αν και η πορεία της ομάδας παρέμεινε λαμπρή μέχρι το 2013, μετά την αποχώρηση του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο ιστορικός όμιλος δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των «χρυσών» τροπαίων. Αντιθέτως, η «αιώνια αντίπαλος» Manchester City έχει πια αρπάξει τα σκήπτρα της πάλαι ποτέ κραταιάς United, προκαλώντας το θυμό και τις αντιδράσεις των οπαδών.

Διαβάστε ακόμη:

Ρωσικό πετρέλαιο στα 65 – 70 δολάρια θέλει να αγοράζει η Ευρώπη – Αντιδράσεις για το «γενναιόδωρο» πλαφόν

Κ. Μπουτάρης: «Τρίτωσε» το…σφυρί με το διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη πάνω στην παραλία (pics)

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Credit Suisse – Οι πελάτες «σήκωσαν» 84 δισ. φράγκα σε διάστημα 40 ημερών