Ο Οικονομικός Διευθυντής της Moderna, Χόρχε Γκόμεζ, θα λάβει περίπου 700.000 δολάρια που αντιστοιχούν στον μισθό του για 12 μήνες με τη διαφορά ότι κατάφερε να συμπληρώσει στη θέση μόνο μία μέρα.

Όπως ανακοίνωσε η Moderna ο Χόρχε Γκόμεζ απολύθηκε μετά από μόλις μία μέρα στη θέση του οικονομικού διευθυντή καθώς ξεκίνησε εσωτερική έρευνα από τον προηγούμενο εργοδότη του την Dentsply Sirona στην οποία ο Γκόμεζ διατηρούσε την αντίστοιχη θέση για τρία χρόνια.

Τα καθήκοντα του οικονομικού διευθυντή στην Moderna θα αναλάβει και πάλι, αλλά προσωρινά, ο προηγούμενος κάτοχος της θέσης David Meline ο οποίος και είχε συνταξιοδοτηθεί, ενώ η εταιρεία αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Οι μετοχές της Moderna έχουν βρεθεί υπό πίεση με το Bloomberg να επικαλείται αφενός την πτώση της ζήτησης για εμβόλια κατά της Covid και αφετέρου την κριτική που δέχεται η εταιρεία σύμφωνα με την οποία επιλέγει να πουλά τα εμβόλια της σε πιο πλούσιες χώρες.

Όταν η Moderna προσέλαβε τον Γκόμεζ τον Απρίλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephane Bancel υπογράμμισε το πάθος του για τη βιωσιμότητα που ευθυγραμμίζεται με το όραμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moderna, ο Γκόμεζ  θα λάβει τους μισθούς 12 μηνών συνολικού ύψους 700.000 δολαρίων ως αποζημίωση απόλυσης, αλλά δεν θα λάβει μια σειρά μπόνους που συνδέονταν με το συμβόλαιό του.

Οι μετοχές της Moderna σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου καταγράφουν πτώση κατά 5,1% ενώ από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει σχεδόν τη μισή τους αξία.

Η Dentsply Sirona, ο προηγούμενος εργοδότης του Γκόμεζ που κατασκευάζει οδοντιατρικά εργαλεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχει τα οικονομικά της στοιχεία μετά από ισχυρισμούς ότι σημειώθηκαν παραβιάσεις στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων αποζημίωσης για τα στελέχη.

Πριν ενταχθεί στην Dentsply Sirona το 2019, ο Γκόμεζ είχε δουλέψει 13 χρόνια στην εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών υγείας Cardinal Health, ανερχόμενος και στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ενώ πριν εργάζονταν στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη «βουτιά» των crypto – Γιατί πανικοβάλλονται οι επενδυτές (πίνακας + pic)

Από την easyJet έως την Uber: Οι πολυεθνικές κόβουν δαπάνες και θέσεις εργασίας

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια το King Lodge και το Larissis Station (pics)