Άλλαξαν χέρια κατά τους πλειστηριασμούς που έγιναν νωρίτερα σήμερα (11/5) το μεγάλο ακίνητο της εταιρείας Larissis Station S.A. στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης καθώς και το boutique hotel King Lodge στο Π. Ψυχικό.

Και τα δύο ακίνητα κατακυρώθηκαν με μόλις 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Έτσι το ακίνητο της Larissis Station S.A. βγήκε με τιμή εκκίνησης 8.750.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 8.750.001 ευρώ, ενώ το King Lodge βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.200.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.200.001 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για πολυώροφο κτίριο επαγγελματικής χρήσης που βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Alpha Bank για είσπραξη 250.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 33.629.025,31 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα οικόπεδο 2,8 στρεμμάτων που ουσιαστικά καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί των οδών Φιλαδελφείας, Σάμου και Εξηκίου. Σε αυτό το οικόπεδο χτίστηκε το κτίριο που έχει έξι υπόγεια (για πάρκινγκ αυτοκινήτων) και πέντε ορόφους, με συνολική επιφάνεια 24.180 τ.μ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ισόγειο και μέρος του κτιρίου είναι μισθωμένο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Όπως έχει αποκαλύψει το newmoney, η οφειλέτιδα εταιρεία Larissis Station είναι μια από τις πολλές που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο «Καρούζος Gate», καθώς αποτελεί «διάδοχος» της Karouzos Station S.A., η οποία και απέκτησε το ακίνητο το 2007.

Στο Δ.Σ. της «Larissis Station S.A.» που εδρεύει στο Μαρούσι και εμφανίζεται ενεργή, συμμετέχουν δύο μέλη της οικογένειας Σκαφτούρα, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν κατά το παρελθόν η Ρεβέκκα Σκαφτούρα,-πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου-, η οποία στις 13 Οκτωβρίου 2015 υπέβαλε την παραίτησή της με εξώδικη δήλωση.

Η πρώην πρεσβεία που έγινε boutique hotel

Το έτερο ακίνητο, στο Π. Ψυχικό, το οποίο ανήκε σε αλλοδαπό, κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέος ύψους 2.685.367,33 ευρώ, ενώ σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που βγήκε στο σφυρί, μετά την άγονη προσπάθεια στις 16 Μαρτίου.

Το πολυτελές ακίνητο για κάποια χρόνια ήταν οικία, αλλά στη συνέχεια στεγάστηκε εκεί η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι βρίσκεται και σε μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μετατράπηκε σε boutique hotel με την επωνυμία “King Lodge-Luxury Accomodation”. Ούτε και με αυτή τη χρήση όμως… μακροημέρευσε καθώς εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί, ενώ στις διάφορες ιστοσελίδες ενοικίασης δηλώνεται ως «προσωρινά κλειστό». Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι κοντά στα 700 τ.μ. και το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με δωμάτια, σαλόνια, κουζίνες και λουτρά συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ..

Η βίλα της Εκάλης

Αντίθετα, στα αζήτητα και μάλιστα για τρίτη φορά έμεινε η βίλα της Greenview Properties στην Εκάλη που βγήκε σήμερα με τιμή εκκίνησης στα 2.257.483,20 ευρώ.

Πρόκειται για την περίπτωση με τη… μνημειώδη αρχική εκτίμηση της αγοραίας αξίας της στα 1.228,81 €/τ.μ., δηλαδή στις 986.658,36 ευρώ, από τις οποίες αφαιρέθηκαν 25.000 ευρώ ως κόστος νομιμοποίησης, με αποτέλεσμα η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στις 962.000 ευρώ.

Ακολούθησε, όπως ήταν αναμενόμενο, η προσφυγή της εταιρείας, η οποία έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αύξησε την τιμή εκκίνησης στα 2.821.854 ευρώ. Το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό στις 25 Φεβρουαρίου που ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Το ίδιο συνέβη στις 6 Απριλίου, αλλά και σήμερα με την τιμή να έχει μειωθεί στα 2.257.483,20 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ιδιοκτησία της εταιρείας Greenview Properties, -«διάδοχο» της «Lady Inside», των αδελφών Χατζηιωάννου (Sprider Stores)-, που περιλαμβάνει ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1.186,25 τ.μ. μαζί με την πρόσφατα ανακαινισμένη διώροφη πολυτελή μονοκατοικία εμβαδού 803 τ.μ., κήπους με πισίνα κ.α..

Διαβάστε ακόμη:

Morgan Stanley: Γιατί θα μειωθεί το χρέος και γιατί είναι αισιόδοξη για Ελλάδα

Καθυστερεί η συμφωνία στην ΕΕ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Ανένδοτος ο Όρμπαν

Gazprom: Mειωμένες οι ροές αερίου μέσω Ουκρανίας – Πάνω από τα €101 η τιμή του φυσικού αερίου